OSMAN YAŞAR TANAÇAN FOTOĞRAF MÜZESİ

Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi

Odunpazarı Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde yer alan Kurşunlu Külliyesi’nde eskiden nikah salonu olarak kullanılan alanı, Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi’ne dönüştürdü. Müzede; Fotoğraf Sanatçısı Osman Yaşar Tanaçan tarafından Odunpazarı Belediyesine bağışlanan 372 adet fotoğraf makinesi, fotoğraflar, fotoğrafçılıkta kullanılan çeşitli aletler, kitap ve dergilerden oluşan koleksiyon yer alıyor. Yaşanılabilir Bir Odunpazarı fikrinden yola çıkılarak hazırları yapılan Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi’nde; ziyaretçilerin fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında bilgi sahibi olmalarının yanı sıra, fotoğraf meraklılarının aktiviteler yapabilmeleri, sergiler açması, kütüphanesinden faydalanması ve fotoğrafın bir bilim olarak ziyaretçilere aktarılması hedefleniyor. Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi, Paşa Mahallesi Kemal Zeytinoğlu Cd. No:6 (Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi) adresinde bulunuyor.