ATAOL BEHRAMOĞLU KİTAPLIĞI VE EDEBİYAT MÜZESİ

Ataol Behramoğlu Kitaplığı ve Edebiyat Müzesi

Odunpazarı Belediyesi, Tarihi Bölge’de bulunan 265 yıllık Yağcızade Konağı’nı restore ederek Ataol Behramoğlu Kitaplığı ve Edebiyat Müzesi'ne dönüştürdü. Türk edebiyatının önemli isimlerinden Ataol Behramoğlu, kitaplığından kendi kitaplarının da aralarında olduğu yaklaşık 10 bin eseri, Odunpazarı Belediyesi’ne armağan etti. Rus Edebiyatı profesörü olan Behramoğlu’nun Odunpazarı Belediyesi’ne bağışladığı kitaplar arasında Rus ve Türk Edebiyatı için önemli kitaplar da bulunuyor. Edebiyat ve Tarih Fakülteleri için önemli kaynak eserlerin bulunduğu kitaplıkta, araştırma görevlileri ve öğrenciler çalışmalar yapıyor. Farklı şehirlerde bulunan üniversitelerde ders veren hocaların ve yüksek lisans yapan öğrencilerin de tercih ettiği kitaplık, çok farklı çalışmalara ve buluşmalara ev sahipliği yapıyor.