Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ICI TEKNOLOJİ’DEN ODUNPAZARI’NA MİKROBİYAL GÜBRE DESTEĞİ

ICI Teknoloji’den Odunpazarı’na mikrobiyal gübre desteği

22 Aralık 2020 Salı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ICI Teknoloji’yi ziyaret etti. Ziyaretin ana gündemi Odunpazarı Belediyesi’nin son dönemlerdeki kırsal mahallelerdeki tarım atağı oldu. Odunpazarı’nın tarım çalışmalarını desteklediklerini söyleyen ICI Teknoloji Kurucu Başkanı Kenan Işık, Odunpazarı Belediyesi’ne mikrobiyal gübre desteği vermek istediklerini kaydetti.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Organize Sanayi Bölgesi içinde kurulmuş ilk özel girişim ve yatırım koordinasyon merkezi olan ICI Teknoloji’yi ziyaret etti. ICI Teknoloji Kurucu Başkanı Kenan Işık ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Başkan Kurt, ICI Teknoloji’yi çalışmaları için tebrik etti.

Işık, Başkan Kurt’a ICI Teknoloji’yi gezdirerek, gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ziyaret sırasında Başkan Kurt ile Işık bir süre sohbet etti. Ziyaretin ana gündemi, Odunpazarı Belediyesi’ne ait tarım arazilerinde gerçekleştirdiği üretim oldu. Tüm Türkiye’de tarıma yönelik sübvansiyon ve desteklerin kademeli bir şekilde azaltılarak kaldırılmasının yerli üretimi ve üreticiyi olumsuz etkilediğini söyleyen Başkan Kurt, Eskişehir’in tarihsel olarak bir ‘tarım kenti’ geçmişi ve kültürüne sahip olduğunun altını çizdi. Odunpazarı Belediyesi’nin öz kaynaklarını kullanarak boş olan verimli tarım arazilerini yeniden ekonomiye kazandırmayı hedeflediğini söyleyen Başkan Kurt, bu konudaki çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Tarımdaki maliyet artışının döviz kurlarına bağlı olarak arttığını ifade eden Başkan Kurt, bu durumun vatandaşın sofrasına pahalılık olarak yansıdığını vurguladı. Tarımsal üretim aşamasında kullanılan tohum, gübre, mazot, zirai ilaç gibi ürünlerin büyük bir kısmının ithal edildiğine dikkat çeken Başkan Kurt, ICI Teknoloji’nin üretimini gerçekleştirdiği mikrobiyal gübrenin önemine değindi.

Başkan Kurt’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ICI Teknoloji Kurucu Başkanı Kenan Işık, Başkan Kurt’un ziyaretinin kendileri için çok anlamlı olduğunu belirtti. Desteği ve ziyareti için Başkan Kurt’a teşekkür eden Köksal, Odunpazarı Belediyesi’nin tarım alanında yaptığı çalışmaları desteklediklerini söyledi. Köksal, Odunpazarı Belediyesi’ne üretimini gerçekleştirdikleri mikrobiyal gübreden 100 hektarlık alan için gübre desteği vermek istediklerini kaydetti.

Başkan Kurt da, Işık’a Odunpazarı Belediyesi’ne verdiği destek için teşekkür etti.

ODUNPAZARI BELEDİYESİ

BENZER İÇERİKLER

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.