Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDAN VADİŞEHİR’E ‘SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SAYGI PARKI’

Odunpazarı’ndan Vadişehir’e ‘Sağlık Çalışanlarına Saygı Parkı’

4 Aralık 2020 Cuma

Odunpazarı Belediyesi 2020 yılı Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı 17’nci Birleşim 1’inci oturumu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt başkanlığında Odunpazarı Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Odunpazarı Belediyesi, COVİD-19 (Koronavirüs) salgınında büyük bir fedakarlık göstererek çalışan sağlık emekçilerine duyulan minneti göstermek için Vadişehir Mahallesi’ne yapılan parka ‘Sağlık Çalışanlarına Saygı Parkı’ adını verdi.

Nikah Salonu, toplantı öncesinde Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından dezenfekte edilerek, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlandı. Meclis toplantısına gelenler HES kodu kontrol edilerek ve ateşi ölçülerek salona alındı. Meclis toplantısında 3 gündem maddesi görüşüldü. Bir önceki mecliste ilgili komisyonlara gönderilen gündem maddeleri, oy birliği ile kabul edildi. Mecliste görüşülen tüm maddeler oy birliği ile kabul edildi. Odunpazarı Belediyesi tarafından Vadişehir Mahallesi’nde Pamukkale Sokak’ta bulunan ve 2021 yılında yapılması planlanan 12 bin 530 bin m2’lik parka ‘Sağlık Çalışanlarına Saygı Parkı’, 75. Yıl Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’nde yapımına başlanılan 33 bin m2’lik ağaçlandırma alanına da 100. Yıl Ulusal Egemenlik Ormanı adı verildi.

Başkan Kurt, mecliste yaptığı konuşmada koronavirüs olan meclis üyelerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Konuşmasında 3 Aralık Engelliler Günü’ne de değinen Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin engelliler ile ilgili yaptığı çalışmaları anlattı. Başkan Kurt, “Sosyal devlet olarak, hak temelli bir çalışma ile engellilerin zararının aza indirileceği kanatindeyim. Engelli bireylerin ‘Engellenen bireyler haline getirmemeli. Engelli bireylerin eşit yaşam hakkına saygı duymalıyız. Herkesin, bir gün engelli olma ihtimali var. Devletimiz, kamu kurumlarımız gereken katkıyı sunmalı” dedi.

Odunpazarı Belediyesi’nin bir sonraki meclis toplantısının 4 Ocak 2021 Pazartesi Günü saat 16.00’da, Odunpazarı Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılmasına karar verildi.     

ODUNPAZARI BELEDİYESİ

BENZER İÇERİKLER

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.