YAŞLI VE ENGELLİ BAKICILIĞI SERTİFİKA PROGRAMI

Yaşlı ve Engelli Bakıcılığı Sertifika Programı

Özel Mira Eğitim Kurumları ve Odunpazarı Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Odunpazarı Belediyesi; Yaşlı ve Engelli Bakıcılığı Sertifika Programı düzenledi. 0-6 Yaş Grubu Çocuk Bakıcılığı ve Etkinlikleri Sertifika Programı’nda olduğu gibi, eğitimler Özel Mira Eğitim tarafından, OMEK’de verildi. 25-50 yaş arasında yer alan ve en az lise mezunu olan kadınların katılabildiği Yaşlı, Hasta Bakıcılığı Sertifika Programı’nda eğitimler; 40 saati teorik, 30 saati uygulama olmak üzere toplam 70 saat sürdü. Eğitimin teorik bölümü bittikten sonra uygulama, saha çalışması, staj iş ve işlemleri Odunpazarı Belediyesi tarafından belediyenin ilgili birimlerinde, Özel Mira Eğitim’in denetim ve gözetiminde yapıldı. Yaşlı ve hasta bakımına ihtiyacı olan vatandaşlar, Odunpazarı Belediyesi ile irtibata geçerek eğitimli bakıcılara kolaylıkla ulaşabiliyor.