100. YIL KÜLTÜR MERKEZİ

100. Yıl Kültür Merkezi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, hemşehrilerine verdiği bir sözü daha yerine getirerek, Yenikent Mahallesi’ne 100. Yıl Kültür Merkezi’ni açtı. Yenikent, Yıldıztepe, Gültepe, Büyükdere ve Çankaya mahalleleri başta olmak üzere yaklaşık 80 bin kişiye hitap edecek olan 100. Yıl Kültür Merkezi’nin;

-1. Katında otopark, (Yaklaşık 2.000 m2’lik Otopark alanı. Totalde yaklaşık 110 araçlık park alanı – 1.374 m2’si kapalı otopark 622 m2’si yarı açık otopark)
Zemin katında işyerleri,
1. Katında 144 tezgah/stant için pazaryeri,
2. Katında
- 70 kişilik seminer salonu,
- 705 m2’lik etkinlik ve davet salonu,
3. Katında
- 135 kişilik seminer salonu,
- 700 m2’lik etkinlik ve davet salonu
- 180 kişilik çok amaçlı salon (tiyatro salonu)
4. Katında Sosyal Tesis Alanı bulunuyor.
Ayrıca, merkezde bankamatikler ve elektrikli araç şarj istasyonları bulunuyor. Yine, Kazım Kurt’un Vizyon Projeleri arasında yer alan Gençlik Stüdyosu’nu da bu merkez içerisinde yer alacak.

‘Başkan Kurt’un çalışmaları ile yakından ilgilendiği, düzenli aralıklarla incelemelerde bulunduğu Yenikent Kapalı Pazar Yeri ve Kültür Merkezi’nin adı Odunpazarı Belediyesi Meclisince alınan kararla Odunpazarı Belediyesi 100. Yıl Kültür Merkezi olarak değiştirilmişti.