ODUNPAZARI BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİBİ (OBAK)

Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK)

Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK), 1 Nisan 2021 tarihinde Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un talimatı ile olası bir afete hazırlıklı olmak için kuruldu. Odunpazarı Belediyesi ve bağlı birimlerde görev yapan personellerden oluşan OBAK, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığınca (AFAD) düzenlenen denetimleri başarı ile geçerek, yerel yönetimler çapında Anadolu’da akreditasyon sertifikası alan ilk ekip oldu. Bugüne kadar Eskişehir yerelinde ve ulusal çapta gerçekleşen birçok doğal afet ve vakalarda çalışmalara katılan OBAK, akreditasyon sertifikası ve brövelerini ise Ankara'da AFAD Başkanlığı’nda düzenlenen törende İçişleri Bakanının elinden aldı.