İÇİŞLERİ BAKANLIĞI E-BELEDİYE PROJESİ

İçişleri Bakanlığı e-Belediye Projesi

Odunpazarı Belediyesi, 7099 Sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 5393 Sayılı Belediye Kanunu’na eklenen ek ve geçici maddeler sayesinde kullanımı zorunlu hale getirilen e-Belediye sistemine EBYS modülü ile geçiş yapmıştır. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile Odunpazarı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü arasında yazılım sistemi üzerine görüşmeler yapılmış sonrasında bakanlık personelleri belediyeye gelerek tüm personele ilk olarak aktif hale getirilmesi planlanan EBYS modülü hakkında eğitim verilmiş ve ilk kullanımlar sağlanmıştır. E-Belediye projesinin Araç Hak Mahrumiyeti, Muhtar Bilgi Sistemi gibi modülleri de belediyedeki ilgili birimlerin talepleri doğrultusunda aktif hale getirilmeye başlanmıştır.