BAVULUMDA SANAT VAR YARATICI DRAMA ATÖLYESİ

Bavulumda Sanat Var Yaratıcı Drama Atölyesi

'Bavulumda Sanat Var' yaratıcı drama atölyesi Odunpazarı Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde 16 Aralık 2019 tarihinde Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Odunpazarı Belediye Tiyatrosu oyuncu ve yaratıcı drama eğitmenleri İPEK UZKALAN ve ERDİNÇ YANGEL tarafından dünyaca ünlü ressamları yaratıcı drama yöntemiyle öğretme, yorumlama ve hayal gücünü geliştirme amacıyla başlamıştır. Etkileşim, yorumlama ve uygulama ile farklı bakış açıları kazandıran atölye; çocuklara erken yaşta bu sanatçılarla tanışma fırsatı sunuyor. Pandemi sürecinde ise Yaratıcı Drama Eğitmeni İpek Uzkalan ile atölyeler online olarak halen devam etmektedir. Bugüne kadar 1100 çocuğa erişen atölyemizde çocuklar Picasso, Vincent van Gogh, Osman Hamdi, İbrahim Çallı, Salvador Dali gibi daha birçok sanatçıyı, eserlerini ve dönemlerini yorumlama ve oyun teknikleriyle öğrenmektedir.