ARALIK 2020 MECLİS KARAR ÖZETİ

01 ARALIK 2020-MECLİS KARARLARI ÖZETİ
1- Mülkiyeti Belediyemize ait Akarbaşı Mahallesi 13340 ada 1 Parsel, Akarbaşı Mahallesi 13370 Ada 3 Parsel, Akarbaşı Mahallesi 13348 Ada 4 Parsel ve Akarbaşı Mahallesi 13349 Ada 4 Parsel ile ilgili olarak, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanunun geçici 8. Maddesine göre, Belediyemizin ve %100 hissesi Belediyemize ait olan Odunpazarı İnşaat Sağlık Turizm ve Tanıtım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ne vergi, harç, vadesi geçen ve çeşitli Kanunlara istinaden yapılandırılmış, taksitlendirilmiş borçları ile ecrimisil borçlarına karşılık mahsup yapılacağından, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18’inci maddesinin (e) fıkrasına istinaden Belediye Başkanı Av. Kazım KURT’a yetki verilmesine ilişkin Başkanlık yazısının incelenmek üzere; Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine “Oybirliği” ile karar verildi.

2- Vadişehir Mahallesi Pamukkale Sokakta bulunan ve 2021 yılında yapılması planlanan park ile 75.Yıl Mahallesi Uğur Mumcu Caddesinde yapımına başlanılan ağaçlandırma alanına 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18.Maddesinin (n) bendine göre isim verilebilmesi ile ilgili Başkanlık yazısının incelenmek üzere; Parklara İsim Verilmesi Komisyonuna havalesine “Oybirliği” ile karar verildi.

3- Karacahöyük (Sultandere) Mahallesi, 3027 parselde yer alan Resmi Kurum (Karayolları Şube Şefliği) Alanına ilişkin Başkanlık yazısının incelenmek üzere; İmar Komisyonuna havalesine “Oybirliği” ile karar verildi.

4- Meclis Başkanı Av. Kazım KURT tarafından birleşime son verilerek; Odunpazarı Belediye Meclisimizin 2020 Aralık Ayı Olağan Meclis toplantısı 17’nci birleşim 1’inci oturumunun 03 Aralık 2020 Perşembe günü saat 17.30’da Odunpazarı Belediyesi Nikah Salonunda yapılması şeklindeki sözlü önergesinin
kabulüne “Oybirliği” ile karar verildi.

03 ARALIK 2020-MECLİS KARARLARI ÖZETİ
1- 01/12/2020 tarih ve 16/232 sayılı Meclis Kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen; Mülkiyeti Belediyemize ait Akarbaşı Mahallesi 13340 ada 1 Parsel, Akarbaşı Mahallesi 13370 Ada 3 Parsel, Akarbaşı Mahallesi 13348 Ada 4 Parsel ve Akarbaşı Mahallesi 13349 Ada 4 Parsel ile ilgili olarak, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanunun geçici 8. Maddesine göre, Belediyemizin ve %100 hissesi Belediyemize ait olan Odunpazarı İnşaat Sağlık Turizm ve Tanıtım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ne vergi, harç, vadesi geçen ve çeşitli Kanunlara istinaden yapılandırılmış, taksitlendirilmiş borçları ile ecrimisil borçlarına karşılık mahsup yapılacağından, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18’inci maddesinin e) fıkrasına istinaden Belediye Başkanı Av. Kazım KURT’a yetki verilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun kabulüne, “Oybirliği” ile karar verildi.

2- 01/12/2020 tarih ve 16/233 sayılı Meclis Kararı ile Parklara İsim Verilmesi Komisyonuna havale edilen; Vadişehir Mahallesi Pamukkale Sokakta bulunan ve 2021 yılında yapılması planlanan parka, Sağlık Çalışanlarına Saygı Parkı ile 75.Yıl Mahallesi Uğur Mumcu Caddesindeki parka, 100. Yıl Ulusal Egemenlik Ormanı isminin verilebilmesi ile ilgili Parklara İsim Verilmesi Komisyonu Raporunun kabulüne oybirliği karar verildi.

3- 01/12/2020 tarih ve 16/234 sayılı Meclis Kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Karacahöyük (Sultandere) Mahallesi, 3027 parselde yer alan Resmi Kurum (Karayolları Şube Şefliği) Alanına ilişkin İmar Komisyonu Raporunun kabulüne, “Oybirliği” ile karar verildi

4- Meclis Başkanı Av. Kazım KURT tarafından birleşime son verilerek; Odunpazarı Belediye Meclisimizin 2020 Ocak Ayı Olağan Meclis toplantısı 18’inci birleşim 1’inci oturumunun 04 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 16:00’da Odunpazarı Belediyesi Nikah Salonunda yapılması şeklindeki sözlü önergesinin kabulüne “Oybirliği” ile karar verildi.