Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDA 3 NOKTAYA MOBİL ATIK GETİRME MERKEZİ

Odunpazarı’nda 3 noktaya mobil atık getirme merkezi

31 Ocak 2021 Pazar

Odunpazarı Belediyesi, farklı noktalara yerleştirdiği mobil atık getirme merkezleri ile atık oluşumunun azaltılmasını hedefliyor. 

Odunpazarı Belediyesi, vatandaşların daha temiz ve güvenilir bir çevrede yaşamlarını sürdürmeleri için geri kazanım çalışmalarına devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü, Odunpazarı Bölgesinde bilinçli tüketim alışkanlığı kazandırmak için yürüttüğü geri kazanım uygulamaları ile atık oluşumu da engelleniyor. Bu kapsamda, Odunpazarı Bölgesi’nde farklı noktalara mobil atık getirme merkezi yerleştirildi. 7 ayrı atık kategorisinden oluşan mobil atık getirme merkezinde; cam, kağıt-karton, plastik, metal, elektrik ve elektronik atık, atık yağ ve atık piller kabul edilerek, geri kazanımı sağlanıyor. 

Vatandaşların kolayca ulaşabileceği noktalara yerleştirilen mobil atık getirme merkezleri ile atıkların toplanmasında kolaylık sağlanmış olacak. Mobil atık getirme merkezleri ile atık oluşumunun azaltılması, israfın engellenmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması hedefleniyor. Hizmete giren mobil atık getirme merkezleri ile atıklar, kaynağında ayrı toplanacak ve geri kazanımı sağlanacak. 

Odunpazarı Belediyesi, ilk aşamada Alaaddin Park Girişi, Hasan Polatkan MİGROS önü ve Vadişehir Mahallesi Nilüfer Caddesi olmak üzere 3 noktaya mobil atık getirme merkezi yerleştirdi. Yetkililer, yeni mobil atık getirme merkezleri ile bu sayısının artacağına dikkat çekti. 
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.