Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

SOSYAL MEDYANIN BAŞARILI GİRİŞİMCİLERİ ODUNPAZARI’NDA KADINLARLA BULUŞTU

Sosyal medyanın başarılı girişimcileri Odunpazarı’nda kadınlarla buluştu

10 Mart 2022 Perşembe

Kadınları güçlendirmek, kadın istihdamına katkı sağlamak ve kadın erkek eşitliğini savunmak adına her zaman kadınların destekçisi olan Odunpazarı Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle çok sayıda etkinliğe imza attı. Son olarak, Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Alile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ‘Sosyal Medyada Başarılı Kadın Girişimciler’ söyleşisi düzenlendi. 

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde  (YKSM) gerçekleştirilen ‘Sosyal Medyada Başarılı Kadın Girişimciler’ söyleşisine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TBMM 15. Dönem CHP Eskişehir Milletvekili Murat Kahyaoğlu ile çok sayıda Eskişehirli kadın katıldı. Butik She’den Tuğba Karabağ, Eslem Hobi’den Fadime Kaya, Vildan’s Butik’ten Vildan Öztekin, Merla Shoes’den Merve Tepegöz ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Serpil Karaer’in konuşmacı olarak yer aldığı söyleşinin moderatörlüğünü ise Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Figen Engin yaptı.

“KADINLARIN YANINDAYIZ”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, tüm kadınların Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün tüm dünyada kutlanan, anılan ve farkındalık oluşturmak için etkinlikler düzenlenen bir gün olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, “Ne yazık ki Türkiye’de kadınların istediği gösteri yapılamadı. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere her türlü gösteriyi engellemeye çalıştılar. Buna rağmen İstanbul’da yüz binlerce kadın haklarını haykırdı. Haykırmak gerekir ve zamanıdır da, çünkü ülkemizde kadınlar iki üç kere ezilmekte. Evde, işyerinde, sokakta, ticarette, sanayide çalışan kadınlar erkelerden farklı olarak ekstra işler yapıyor. Bu eşitlik ile ilgili bir sıkıntının olduğunu gösteriyor. Ben, kadın erkek eşitliğine mutlak suretle inananlardanım. Herkesin de öyle inanması gerektiğini savunanlardanım. Allah yaratırken farklı bir biçimde yaratmamıştır. Bütün insanların, insan olmaktan dolayı hakları vardır ve bu haklar eşittir. Kadına ayrı, erkeğe ayrı hak olmaz. Umarım, kadın erkek eşitliği konusunu artık tartışmayız, konuşmayız. Bu konuda da en çok iş kadınlara düşüyor. Kadınların teslim olmaması gerek. Kadınların ikinci sınıf vatandaş olmayı kabul etmemesi lazım. Biz, bu noktada kadınların yanındayız. Dikkat ederseniz vurucu bir biçimde her ortamda kadın erkek eşitliğini savunmaya çalışıyorum. Odunpazarı Belediyesi de biz göreve geldiğimiz günden beri ‘Kadınları ve Çocukları Mutlu Bir Odunpazarı’ yaratmaya çalışıyor. Bu noktada halkımızın desteği devam ettiği sürece, biz çalışmaya devam edeceğiz. Bugün girişimci kadınlarımızın maharetlerini dinleyeceğiz. Hiç kimseden eksiğiniz yok, bu konuda kendinize güvenin. Göreceğiniz örnekler de Eskişehir’de herkesin sevinerek ve övünerek takdir edeceği kişiler” dedi.

BAŞARI HİKAYELERİNİ ANLATTILAR

Kadın istihdamını desteklemek için gerçekleştirilen söyleşiye konuşmacı olarak katılan Karabağ, Kaya, Öztekin ve Tepegöz söyleşiye katılan kadınlara başarı öykülerini anlattı. Karabağ, Kaya, Öztekin ve Tepegöz, kadınlarla sosyal medyada nasıl başarılı olduklarını, nasıl kazanç sağladıklarını ve sosyal medya üzerinde çalışmanın zorluklarını paylaştı. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Serpil Karaer ise kadınlara sosyal medyada girişimci olmanın kuralları hakkında bilgi verdi. 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.