Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ŞEHRİN ATEŞİ SERAMİK GALERİSİ YOLCULUĞUNA MIŞIK İLE DEVAM EDECEK

Şehrin Ateşi Seramik Galerisi yolculuğuna Mışık ile devam edecek

11 Ocak 2024 Perşembe

Odunpazarı Belediyesi Şehrin Ateşi Seramik Galerisi,  Eskişehirli Seramik Sanatçısı Sadettin Aygün ve torunlarının “Mışık” adını verdiği Seramik Sergisine ev sahipliği yapacak. 2024 yılının ilk sergisi olan Mışık, Şehrin Ateşi Seramik Galerisi Sergi Odasında yer alacak. Serginin açılışı 19 Ocak 2024 Cuma günü yapılacak.  

Odunpazarı Belediyesi, Arasta Çarşısı içinde yer alan bir binayı, seramiğin serüvenini yansıtan Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’ne dönüştürdü. 29 Temmuz 2022’de açılışı yapılan Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi, o günden sonra yoluna birbirinden değerli seramik sanatçıları ile devam etti. Şehrin Ateşi Seramik Galerisi, bu kez “Mışık” adlı seramik sergiye ev sahipliği yapacak. Eskişehirli sanatçı Sadettin Aygün ve torunları Duru Üstünbaş, Gülce Üstünbaş, Alkım Bozan tarafından yapılan seramik eserlerin yer aldığı serginin açılışı 19 Ocak Cuma günü saat 17.00’de yapılacak. Dede ve torunlarının ortak çalışma serüveninin somut ürünü olarak sanatseverlerle buluşan “Mışık” 4 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek. 

SERAMİK ESERLER YAPARKEN ONLARA EŞLİK EDEN KEDİLERİ DE SERAMİK ESERLERE DÖNÜŞTÜRDÜLER

 “Mışık” ile 70’inci yaş gününde sanatseverlerle buluşacak olan Sadettin Aygün, torunlarıyla birlikte düzenleyeceği bu sergiyi kendisi için doğum günü hediyesi olarak kabul ediyor. 2020 yılında emekli olduğundan beri, her yaz tatilinin çoğu gününü torunları Duru, Gülce ve Alkım’la birlikte seramik atölyesinde geçiren Aygün, torunları ile birlikte müzikler ve danslar eşliğinde seramik eserler yaparken onlara eşlik eden kedileri de seramik eserler haline getirmeye karar verirler. Atölyenin misafirleri “Fırça Kuyruk”, “Hanım Kedi”, “Isırık”, “Patlıcan”, “Hırsız”, “Pofuduk”, “Koca Kafa”, “Çamurlu Pati”, “Sıska”, “Ağlak”, “Yalabık”, “Öpücük”, “Sütçü”, “Eski Dostum” ve “Kara Kedi” kendilerine modellik eden ve ilham kaynağı olan kedilerden sadece bazıları… Yaptıkları seramiklerin artan sayısı ve ortaya çıkan güzel çalışmalar ise onları bir sergi açma fikrine itiyor. Mışık adının nereden geldiğini ise şu sözlerle anlatıyor Aygün; “Çocukken kediye ‘mışık’ derdik. Torunlarımla çalıştığım süreçte çocukluğuma dönünce,  kedinin önceleri ‘mışık’ olduğunu hatırladım.” Bu nedenle sergimize “Mışık” ismini vermek istedik.”

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.