Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

RÖLYEF ATÖLYESİNİN YIL SONU SERGİSİ VATANDAŞTAN TAM NOT ALDI

Rölyef Atölyesinin yıl sonu sergisi vatandaştan tam not aldı

31 Mayıs 2023 Çarşamba

Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezleri bünyesinde yer alan ‘Rölyef Atölyesi’ Yıl Sonu Sergisi açtı. Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde açılan sergide, Rölyef kursiyerlerinin yıl boyunca atölyede ürettikleri eserler yer aldı. Sergi açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. 

Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezleri bünyesinde açılan onlarca atölyeden biri de Rölyef Atölyesi oldu. Eğitmenliğini Yaşar Girgin’in yaptığı Rölyef Atölyesi, yıl boyunca atölyede yaptıkları eserleri, Hasan Polatkan Kültür Merkezinde açtıkları sergi ile vatandaşların beğenisine sundu. 25 öğrencinin eserlerinin yer aldığı sergide, 100’den fazla eser bulunuyor. 

Sergi açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Rölyef atölyesi eğitmeni Yaşar Girgin ve kursiyerlere verdikleri emek için teşekkür etti. Emeğin en yüce değer olduğunun altını çizen Başkan Kurt, “Odunpazarı Belediyesi ile bu emeği gerçekleştirdiğiniz için teşekkür ediyorum. İnsanın bildiğini başkasına öğretmesi kadar güzel ve yararlı bir şey yok. Biz halk merkezlerini bu nedenle açtık. Halkımızın, her yaşta ve çağda eğitime ihtiyacı var. Bunu inkâr edemeyiz. Burada gördüğümüz eserler de yeteneklerinizin yıllar sonra keşfedilmesi sonucu ortaya çıktı. Keşke, bu yetenekleriniz daha önce keşfedilseydi. Bu eğitim politikalarımızın, farklı bir noktada olması halinde elde edeceğimiz sonucu gösteriyor” dedi. Halk Merkezlerinin sayısını artırmak istediklerini söyleyen Başkan Kurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yayınlanan tasarruf genelgesinin buna engel olduğunu belirtti. Bu engeli aşmanın yollarını aradıklarını ifade eden Başkan Kurt, “Bizden önceki dönemlerde de bu kurslar oluyordu, ama Kırmızıtoprak ve Orhangazi Mahallesi’nde olmuyordu. Halkçı belediyecilik anlayışı ile biz bu çalışmaları tabana indirdik. Halkımızın ayağına getirdik” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Başkan Kurt, sergiye katılanlarla birlikte Rölyef Sergisini gezdi. Eserlerin sahiplerinden çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Kurt, eser sahiplerinden uyguladıkları teknikleri öğrendi. Rölyef Sergisi, sergiye katılanlardan tam not aldı. Rölyef Atölyesi Yıl Sonu Sergisinin açılış töreninin sunumunu ise Sunuculuk Atölyesi’nden Özgül Özbil, üstlendi.  

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.