Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

RESSAM HAKAN DALOĞLU’NUN “BETONDARBE” RESİM SERGİSİ

Ressam Hakan Daloğlu’nun “Betondarbe” resim sergisi

26 Aralık 2023 Salı

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi sanat yolculuğuna  Hakan Daloğlu ile devam ediyor. Çağdaş Sanatlar Galerisi’nin 30. sergisi olan Daloğlu’nun “Betondarbe’’ resim sergisi, 4 Ocak Perşembe Günü Saat:18.00’de Eskişehirli sanatseverlerle buluşacak.

Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediye olarak birbirinden değerli sanatçıları ağırlamaktan, onları sanatseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, sanatın her türünün, aydınlatıcı, düşündürücü, kültürel ve ruhsal anlamda geliştirici olduğuna inandıklarını söyledi. 
Sanat yolculuğuna halen devam eden  Hakan Daloğlu’nun “Betondarbe’’ adını verdiği kişisel üretimlerinden oluşan eserleri Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde sergilenecek.

Sanatçı sergi sunu yazısında, şu ifadelere yer verdi:

“Deprem, bilhassa kentte yaşayanlar için betondan gelen darbedir. Ama öznel eleştiri içerisinde bizler için doğal bir yıkımın, toplumsal bir yıkım ile olan aktöresi olarak… Deprem temasının ortak anlamı tek bir sözcük ile ortaya konabilir: Betondarbe !.. Betondarbe’nin ana teması; iyiden iyiye sağlığını yitirmiş hastalıklı bir toplumun bireyleri olduğumuz gerçeğidir. İslam kaderciliğiyle kapitalist fırsatçılığın buluştuğu noktada peş peşe gelen deprem felaketleri, kendi yoksullarının sırtına basarak yükselen acımasız timsahlar, kurnaz tilkiler, vahşi çakallar, doyumsuz maymun insanlar ve onların acınası grotesk kuklaları; esasen kendini şeytani bir karnaval dünyası içinde dışa vuran toplumun karanlıklarıdır.”
Resim sergisi, 12 Şubat 2024 gününe kadar açık kalacak.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.