Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

OYUN ALANI SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Oyun Alanı sanatseverlerle buluştu

2 Haziran 2023 Cuma

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, sanat yolcuğuna Mustafa Duymaz ile devam ediyor. 2023 yılının üçüncü, Çağdaş Sanatlar Galerisi’nin ise 28’inci sergisi olan Mustafa Duymaz’ın “Oyun Alanı” Sergi açılışı, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve çok sayıda Eskişehirli sanatseverin katılımı ile gerçekleşti. 

Serginin açılış konuşmasını Başkan Kurt yaptı. Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde sanatseverler ile yeni bir sergiyle buluşmanın heyecanını yaşadıklarını kaydeden Başkan Kurt, “Türkiye farklı bir noktaya doğru gidiyor. Seçimler yeni bitti, hepimizin şaşkınlığı üzerinde, ama hayat devam ediyor. Bu hayatın gerçekleri de Mustafa Duymaz’ın bize göstermeye çalıştıkları. İlginç eserler var, ben herkese faydalı olacağını düşünüyorum. Özellikle kentleşme ile ilgili belediyecilerin, mimarların bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini vurguluyor. 21. yüzyılda yenilikler,  yeni sorunlar yaratıyor. Buna göre de yaşamımızı düzene sokmaya çalışıyoruz. Bu işlerin özü de hukuk, demokrasi, insan hakları ve adalet. Bunlar, gerçekleşmediği sürece işimizin oldukça zor olduğunu bir kez daha vurgulamak gerekiyor. Bu saydığımız kavramlar Türkiye’nin yarısını da çok ilgilendirmiyor. Dolayısı ile de bizim o yarıya hitap edecek işleri gerçekleştirmemiz lazım. Ben bu serginin Eskişehir’de özellikle öğrenci arkadaşlarımıza, sanatçı dostlarımıza yararlı olacağını; onlara farklı bir bakış açısı getireceğini düşünüyorum. O nedenle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

“OYUN ALANI,  BİRÇOK MESELEYİ BÜNYESİNDE BARINDIRAN MEVZULARIN SORULARINA CEVAP ARIYOR”

Sergi açılışında konuşma yapan bir isim de sanatçı Mustafa Duymaz oldu. Oyun Alanı’na gelerek yanında olan herkese teşekkür eden Duymaz, “Uzun zamandır planladığımız bu sergiyi sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Oyun Alanı isimli serginin kavramsal çerçevesini belirlerken, farklı dönemlerden, farklı disiplinlerden işler seçmeye dikkat ettik. Çünkü bu serginin öğrenci potansiyeli açısından zengin olan Eskişehir Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Eğitim Fakültesi öğrencilerine katkısı olacağına inanıyorum.  Oyun Alanı,  sürekli değişen, obezleşen kentlerin yapısal, sosyal, psikolojik, ekonomik, kimlik, göç gibi birçok meseleyi bünyesinde barındıran mevzuların sorularına cevap arıyor. Bu sergiyi sizlerle buluşturmama imkân sağlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür ediyorum. Bu sergide soru ve cevaplarla birbirimizi besleyebileceğimize inanıyorum. İyi ki geldiniz” diye konuştu.Konuşmaların ardından, Başkan Kurt ve diğer katılımcılar sergi alanını gezdi. Mustafa Duymaz, Başkan Kurt ve beraberindekilere eşlik ederek, eserler hakkında bilgi verdi.  

BİREYLER KENTLE OLAN İLİŞKİSİNİ SORGULAMAYA DAVET EDİYOR!

Mustafa Duymaz, Oyun Alanı’nda metropol hayatının sorunlarını ele alıyor. İzleyicileri kentlerin karmaşık yapısını anlamaya ve bireylerin kentle olan ilişkisini sorgulamaya davet eden sergi, kentlerin insanlar üzerindeki etkisini sorgularken, bireylerin kimlik arayışlarına ve güç mücadelelerine odaklanıyor. Aynı zamanda daha adil, sürdürülebilir ve insan odaklı kentlerin inşasına yönelik bir çağrı yaparak, kentlerdeki sorunlara ve çelişkilere dikkat çekiyor.

Mustafa Duymaz’ın Oyun Alanı adlı kişisel sergisini görmek isteyen sanatseverler,  her gün 10.00-17.00 saatleri arasında Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi’ni ziyaret edebilir.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.