Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ÖRNEK İŞ BİRLİĞİ

Örnek iş birliği

21 Ağustos 2023 Pazartesi

Odunpazarı Belediyesi ve Eksi 25 Derneği, örnek iş birliğine imza attı. Çocuk yaşta erken ve zorla evliliklerin önlenmesi için birlikte çalışma yürütecek.

Odunpazarı Belediyesi, Eksi 25 Derneği iş birliği ile “Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evliliklerin Önlenmesi” için mevsimlik tarım işçileri ailelerine ve çocuklarına yönelik bir çalışma yürütecek. UNFPA - STGM ortaklığında hayata geçirilen “Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evliliklerin Önlenmesi Destek Programı”, 10 hafta sürecek. 

Sevinç Mahallesi’nde bulunan Göç Kampüsünde gerçekleşen çalışmalar kapsamında çocuklara yönelik drama, masal, hama boncuk, survivor parkuru, haklar atölyeleri yürütülecek.  Ebeveynlere yönelik ise çocuk-kadın sağlığı gibi konularda sosyal uyum ve güçlendirme çalışmaları gerçekleştirilecek. Çocukların yaşlarına uygun, fiziksel ve psikolojik açıdan sağlıklı gelişimlerini destekleyecek ve aktif katılımlarını sağlayacak şekilde tasarlanan atölyelerin, uygulanmasında da akran eğitim modelinden yararlanılacak.

ATÖLYELERE ÇOCUKLAR KARAR VERDİ

Program kapsamında çocuklar ile ilk buluşma gerçekleşti. Program kapsamında uygulanacak atölyelere çocuklarla birlikte karar verildi. Çocuklardan 10 hafta sürecek program ile ilgili istekleri istek ve beklentileri soruldu. 
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.