Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDAN YAPI RUHSATI ALMAK ARTIK ‘BİR TIK KADAR’ KOLAY

Odunpazarı’ndan yapı ruhsatı almak artık ‘bir tık kadar’ kolay

28 Kasım 2022 Pazartesi

Odunpazarı Belediyesi, dijital belediyecilikte yeni bir döneme geçti. Başkanı Kazım Kurt’un talimatıyla hayata geçirilen dijital proje ile Odunpazarı Belediyesi’ne inşaat ruhsat başvuruları artık, dijital ortamda yapılıyor. Belediye; proje kontrol ve yapı ruhsatı dijital platforma taşıdı. Proje sorumluları, artık belediyeye gitmeden, hızlı, şeffaf ve güvenilir bir şekilde www.odunpazari.bel.tr adresinden e- devlet şifresi ile giriş yaparak, 7/ 24 istedikleri yerden başvuruda bulunabiliyor; onay süreçlerinde e-imza uygulamasından faydalanabiliyor.

Dijital belediyecilik alanında birçok önemli çalışamaya imza atan Odunpazarı Belediyesi, artık inşaat ruhsat başvuru işlemlerini de elektronik ortamda yürütüyor. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un talimatı ile hayata geçirilen dijital uygulama ile proje kontrol ve yapı ruhsatı almak artık ‘bir tık kadar’ kolay.  

Odunpazarı Belediyesi’ne inşaat ruhsat başvurusu yapan proje sorumluları, müteahhit firmalar ve yapı denetim şirketleri, işlemlerini elektronik ortamda yürütüyor. İnşaat ruhsat başvuru evrakları ve projeler dijital ortamda Odunpazarı Belediyesine gönderiliyor, tüm kontroller dijital ortamda yapılıyor ve varsa eksiklikler veya düzeltmeler ilgililere anlık SMS ve e-posta aracılığıyla bildiriliyor. Yapılan düzeltmeler veya giderilen eksiklikler yine dijital ortamda belediyeye gönderiliyor. İnşaat ruhsatı düzenlenene kadar tüm süreçler belediyeye gitmeden dijital ortamda devam ediyor. Böylece hem işlemler hızlanıyor hem de vatandaşlar belediyeye gitmeden inşaat ruhsat başvurularını günün her saatinde elektronik ortamda yapabiliyor. 

VATANDAŞLAR 7/ 24 İSTEDİKLERİ YERDEN BAŞVURUDA BULUNABİLİYOR
Uzun bir çalışmanın ürünü olan bu proje ile vatandaşlar artık belediyeye gitmeden, hızlı, şeffaf ve güvenilir bir şekilde www.odunpazribel.tr adresinde bulunan online hizmetler sekmesinden e-imar linkini tıklayıp, e- devlet şifresi ile giriş yaparak, 7/ 24 istedikleri yerden başvuruda bulunabiliyor. Onay süreçlerinde ise e-imza uygulamasından faydalanabiliyor. Bu dijital uygulama ile fiziki başvurularda yaşanan ulaşım sürecinin ortadan kalkmasıyla ulaşım maliyeti ve zaman kaybı minimuma iniyor, proje düzeltmelerinin tekrar tekrar çıktı alınmasıyla oluşan kağıt israfının önüne geçilmiş oluyor. Böylelikle zaman, para ve kağıt israfı engellenmiş oluyor.

Uygulamayı kullanarak kısa sürede işlemlerini tamamlayarak ruhsatlarını alan inşaat proje sorumluları, bu durumdan oldukça memnun olduklarını söyleyerek, Başkan Kurt’a teşekkürlerini iletti. 
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.