Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDAN TOHUMDAN AĞACA PROJESİ

Odunpazarı’ndan tohumdan ağaca projesi

27 Mart 2022 Pazar

Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı Kent Konseyi İklim Krizi Çalışma Gurubu, ESÇEVDER ve Gülay Kanatlı Ortaokulu ile birlikte, Orman Haftası nedeniyle bir etkinlik düzenledi. “Tohumdan Ağaca” adı verilen proje kapsamında Gülay Kanatlı Ortaokulu öğrencileri, Odunpazarı Belediyesi Solucanköy tesislerinde saksılara palamut dikti.    

Odunpazarı Belediyesi ‘katılımcı belediyecilik’ örnekleri sergilemeye devam ediyor. Belediye son olarak Orman Haftası nedeniyle ‘Tohumdan Ağaca’ adı verilen bir proje gerçekleştirdi. Odunpazarı Kent Konseyi İklim Krizi Çalışma Gurubu, ESÇEVDER ve Gülay Kanatlı Ortaokulu iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında Gülay Kanatlı Ortaokulu öğrencileri saksılara palamut ekti.

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Solucanköy Tesislerinde gerçekleştirilen etkinliğe, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Gülay Kanatlı Ortaokulu Müdürü Nihat Demir, ESÇEVDER Başkanı Sadık Yutman ile yaklaşık 120 Gülay Kanatlı Ortaokulu öğrencisi, Odunpazarı Kent Konseyi İklim Krizi Çalışma Grubu ve ESÇEVDER gönüllüleri katıldı. 

Etkinlikte öğrencilere meşe palamudu nasıl dikilir, nasıl yetişir ve evreleri hakkında bilgi verildi. Her öğrenci, kendileri için hazırlanan saksılara meşe palamutlarını dikti. Ardından da hazırlanan etiketlere isimlerini yazarak saksılara yapıştırdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Meddah Topluluğu ise etkinlik boyunca yaratıcı drama etkinlikleri düzenledi. Tohumdan Ağaca Etkinliğine katılan öğrenciler, keyif dolu bir gün geçirdi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Gülay Kanatlı Ortaokulu’na sürpriz yaparak okul kütüphanesine Dünya Klasikleri Seti hediye etti.  

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.