Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDAN SEVİNÇ MAHALLESİ’NE YENİ TAZİYE EVİ

Odunpazarı’ndan Sevinç Mahallesi’ne yeni taziye evi

1 Haziran 2023 Perşembe

Odunpazarı Belediyesi, Sevinç Mahallesi’ne taziye evi yapıyor. İçinde muhtarlık, hekim odası, halk merkezi ve taziye evinin de bulunduğu iki katlı binanın çalışmaları hızla devam ediyor. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Sevinç Mahallesine giderek mahalle muhtarı Tekin Işlı ve teknik ekiple, çalışmaları yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi aldı. 

Odunpazarı Belediyesi, kırsal mahallelerdeki çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, Başkan Kazım Kurt’un talimatı ile Sevinç Mahallesine yeni bir taziye evi yapıyor. Taziye evi ve kültür  merkezi olarak tasarlanan bina iki blok ve kattan oluşuyor. İçinde muhtarlık, hekim odası, halk merkezi ve taziye evinin de bulunduğu binanın çalışmaları hızla devam ediyor. Binaya mahallede yaşayan erkeklerin sosyalleşmesi için bir adet kahvehane yapılması planlanırken, mahallede yaşayan kadınların sosyalleşmesi, bir araya gelmesi ve açılacak kurslarda kendilerini geliştirmesi ve yeni bilgiler öğrenmesi için halk merkezi yapılacak. 

Sevinç Mahallesi Taziye ve Kültür Merkezi çalışmaları ile yakından ilgilenen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Sevinç Mahallesine giderek çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Kurt’a Sevinç Mahallesi Muhtarı Tekin Işlı ve teknik ekip eşlik etti. Çalışmalar ile ilgili bilgi alan Başkan Kurt, Sevinç Mahallesi Taziye ve Kültür Merkezi çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını belirtti. 

Sevinç Mahallesi’nde bulunan taziye evini, Sevinçliler için yeniden yaptıklarını kaydeden Başkan Kurt, bu binada taziye evi dışında, hekim odası ve halk merkezi de bulunacağını dile getirdi. Başkan Kurt, “Hemşehrilerimiz, acılı günlerinde burada bir araya gelecek, bir nebzede olsa birbirinin acısını dindirecek. Burada düğününü, nişanını, toplantısını yapacak. Kadınlar burada açacağımız kurslara katılacak; kendini geliştirecek. Bu bina, Sevinçli hemşehrilerimizi bir araya getirecek. Kısa sürede çalışmalarını tamamlayacak ve hemşehrilerimizin hizmetine 
sunacağız. Şimdiden Sevinçli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.