Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDAN ‘SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SAYGI PARKI’

Odunpazarı’ndan ‘Sağlık Çalışanlarına Saygı Parkı’

1 Aralık 2020 Salı

Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı,Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt başkanlığında Odunpazarı Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi.

Odunpazarı Belediyesi 2020 yılı Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı 16’ncı Birleşim 1’inci oturumu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt başkanlığında Odunpazarı Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Mecliste görüşülen gündem maddelerinden biri koronavirüs salgınında büyük bir fedakarlık göstererek çalışan sağlık emekçilerine duyulan minneti göstermek için Vadişehir Mahallesi’ne yapılan parka ‘Sağlık Çalışanlarına Saygı Parkı’ adının verilmesi ile ilgili gündem maddesi oldu.

Nikah Salonu, toplantı öncesinde Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından dezenfekte edilerek, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlandı. Meclis toplantısına gelenler ateşi ölçülerek salona alındı. Meclis toplantısında 3 gündem maddesi görüşüldü. Görüşülen gündem maddeleri arasında Vadişehir Mahallesi Pamukkale Sokak’ta bulunan ve 2021 yılında yapılması planlanan park ile 75. Yıl Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’nde yapımına başlanılan ağaçlandırma alanına 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18. Maddesinin (n) bendine göre isim verilmesi ile ilgili gündem maddesi ön plana çıktı. Meclis toplantısında görüşülen gündem maddelerinden oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderildi.

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SAYGI PARKI’

Odunpazarı Belediyesi tarafından Vadişehir Mahallesi’nde Pamukkale Sokak’ta bulunan ve 2021 yılında yapılması planlanan 12 bin 530 bin m2’lik parka  ‘Sağlık Çalışanlarına Saygı Parkı’ adı verilmesi önerildi. Bu öneri oy birliği ile parklara isim verilmesi komisyonuna gönderildi.

“BU BORCU ÖDEMEK BİZİM GÖREVİMİZ”

Sağlık emekçilerinin büyük bir sıkıntı içinde olduğunu belirten Başkan Kazım Kurt, “Sağlık emekçilerinin Büyük bir özveri ile çalışarak salgını kontrol altına almaya çalışıyorlar. “TTB, Sağlık Sen ve Odunpazarı Kent Konseyi belediyemize başvurarak, yeni yapılan bir parka sağlık çalışanlarının adının verilmesini istediler. Bu nedenle Kent Konseyi bir gündem önerisinde bulunarak söz istediler” diyen Başkan Kurt, mecliste görüşülen gündem maddelerinden ikincisinin bu konu ile ilgili olduğunu söyledi. Sağlık çalışanlarına herkesin borçlu olduğunu ifade eden Başkan Kurt, “Bu borcu ödemek bizim görevimiz” dedi.

KUMRU VE EKİCİ’DEN TEŞEKKÜR

Gündem dışı söz alan Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru söz alarak kısa bir konuşma yaptı. Eskişehir Bilecik Tabip Odası (EBTO) Başkanı Dr. Nesrin Ekici imzasını taşıyan konuşma metnini okudu.  İsmail Kumru ve Dr. Nesrin Ekici, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Odunpazarı Belediye Meclisi’ne sağlık emekçilerine verdikleri destek için teşekkür etti.

Odunpazarı Belediyesi’nin bir sonraki meclis toplantısının 03.12.2020 Perşembe günü saat 17.30’da yapılmasına karar verildi.  

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.