Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDAN MUHTEŞEM HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

Odunpazarı’ndan muhteşem halk oyunları gösterisi

5 Haziran 2023 Pazartesi

Odunpazarı Belediyesi, muhteşem bir halk dansları gösterisine ev sahipliği yaptı. Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Halk Dansları Topluluğu tarafından düzenlenen 
100’ümüz Gönlümüz Anadolu Halk Oyunları Gösterisinin eğitmenliğini Oktay Şahin yaptı. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde (YKSM) gerçekleşen geceye, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra çok sayıda Eskişehirli katıldı. Gecenin sunuculuğunu ise Sunuculuk Atölyesinden Fatma Yüzer Deniz üstlendi. 

100 dansçının sahne aldığı gösteride Eskişehir, Van, Artvin, İzmir, Silifke, Gaziantep, Bilecik, Burdur, Bolu,  Antalya yörelerinden halk oyunları oynandı. Potpurilere ve semah gösterilerine de yer verilen gösteride, aşık ile maşuk da yerini aldı. Eskişehirliler, Anadolu’nun Renklerine yoğun ilgi gösterdi. Gösterinin yapıldığı YKSM,  hınca hınç dolarken, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı dansçılar,  muhteşem bir gösteriye imza attı. 100’ümüz Gönlümüz Anadolu Halk Oyunları Gösterisi izleyicisinin büyük beğenisini kazandı.

Gecede konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladıklarına dikkat çekti. Cumhuriyet’in 100’üncü yılının coşkuyla, mutlulukla kutlanması gerektiğini vurgulayan Başkan Kurt, “Seçimlerin sonucu ne olursa olsun, bizim Cumhuriyet’i kutlamamıza hiçbir şey engel olamaz” dedi.  Orta Asya’dan bu güne kadar Türk Folklorunda kadın ile erkeğin birlikte oynadığını ifade eden Başkan Kurt, “Kadın ve erkek birlikte ve eşittir, sonsuza kadar da öyle kalacak. Kadınlarımızın Cumhuriyet sayesinde elde ettiği kazanımları yok etmeye çalışanlara inat; biz Odunpazarı’nda, Eskişehir’de direneceğiz. Türkiye’de çocukların hakkını hiç kimseye yedirmeyeceğiz. Cumhuriyeti, üstüne basa basa hatırlatalım. Unutmalarına izin vermeyelim” diye konuştu. 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.