Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDAN MUHTEŞEM HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

Odunpazarı’ndan muhteşem halk oyunları gösterisi

27 Mart 2022 Pazar

Odunpazarı Belediyesi, kültür ve sanat çalışmalarına Anadolu’nun Renkleri adı verilen halk oyunları gösterisi ile devam etti. Eskişehirliler, Anadolu’nun Renkleri’ne yoğun ilgi gösterdi. Gösterinin biletleri günler öncesinden tükenirken, gösterinin yapıldığı Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi (YKSM) adeta hınca hınç doldu. Anadolu’nun Renkleri izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

 Odunpazarı Belediyesi kültür ve sanat çalışmalarına Anadolu’nun Renkleri adı verilen halk oyunu gösterisi ile devam etti. Eğitmenliğini Oktay Şahin’in yaptığı halk oyunları gösterisi, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde (YKSM) gerçekleşti. Geceye Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra çok sayıda Eskişehirli katıldı. 

Yaklaşık 90 dansçının sahne aldığı gösteride Eskişehir, Van, Karadeniz, Bilecik, Artvin, İzmir, Kırım, Antalya yörelerinden halk oyunları oynandı. Potpurilere de yer verilen gösteride, aşık ile maşuk da yerini aldı. Gecede Odunpazarı Belediye Tiyatrocuları da sahneye çıkarak küçük pisyesler oynadı. Eskişehirliler, Anadolu’nun Renklerine yoğun ilgi gösterdi. Gecenin biletleri günler öncesinden tükendi. Gösterinin yapıldığı YKSM,  hınca hıç dolarken, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı dansçılar,  muhteşem bir gösteriye imza attı. Anadolu’nun Renkleri izleyicisinin büyük beğenisini kazandı. 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ, DEMOKRATİK, LAİK, SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİDİR!”

Gecenin sonunda sahneye çıkan Başkan Kurt, eğitmen Oktay Şahin, dansçıları ve Odunpazarı Belediye Tiyatrosu oyuncularını tebrik etti. Gösteriye katılanlar ve izlemeye gelenlere teşekkür eden Başkan Kurt, “Türkiye’nin renkleri bunlar, hepsi bizim. Kırım, Kafkas, Kürt, Laz, Türkmen, hepsi bizim. Bunlar bizim, zenginliklerimiz. Bizi bütünleştiren unsurlar. Bizi hiçbir zaman ayırmayan unsurlar ve Oktay Şahin gibi bir hocanın elinde de iki saatte bütün Türkiye’yi keyifle dolaştık. Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir; öyle de kalacak. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.