Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDAN HAYVAN SEVERLERE YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ EĞİTİMİ

Odunpazarı’ndan hayvan severlere yerel hayvan koruma görevlisi eğitimi

28 Aralık 2023 Perşembe

Odunpazarı Belediyesi, hayvan severlere “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi” verdi. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen eğitime çok sayıda hayvan sever katıldı.  Eğitimde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Daha önce okuduğum bir rapora göre Türkiye’de 8 buçuk milyon sahipsiz köpek var. Yerel yönetimler de dahil devletin tüm imkanlarıyla 1 yılda sadece 800 bin köpeğin kısırlaştırılabiliyor. Bunun önüne geçmek mümkün değil. Sadece kısırlaştırmak yeterli değil. Mutlaka sahiplenmeyi sağlamamız lazım” dedi. 

Odunpazarı Belediyesi, “Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği” (Madde 17,18,19) gereği hayvan severlere Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi verdi. Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitim, Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü, Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleşen eğitime Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra yaklaşık 50 hayvan sever katıldı. Eğitimde, “Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi”, “5199 Sayılı Kanun ve Yönetmelik”,  “Hayvan Davranışları”, “Hayvan Bakımı Ve Beslenmesi”, “Hasta Hayvanların Tanınması Hakkında Genel Bilgiler”, “Hayvanların Kısırlaştırılması, Aşılanması, İşaretlenmesi, Sahiplenilmesi İle İlgili Genel Bilgiler” konu başlıkları ile ilgili katılımcılara bilgi verildi.  

ESKİŞEHİR’DE 15 BELEDİYEDEN SADECE ODUNPAZARI VE TEPEBAŞI’NDA BARINAK VAR

Sahipsiz hayvanlar ile ilgili her türlü sıkıntının yerel yönetimler tarafından göğüslenmeye çalışıldığını ifade eden Başkan Kurt, “Yasal eksiklikler, yönetmeliklerdeki eksiklikler ve uygulamalardaki farklılıklar nedeniyle çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçe belediyelerinin yapması gerekenler var. Tarım İl Müdürlüğünün yapması gerekenler var. Bunlar birlikte, organize bir biçimde olursa ancak başarılı oluruz” dedi. Daha önce okuduğu bir rapora göre Türkiye’de 8 buçuk milyon sahipsiz köpek olduğunu belirten Başkan Kurt, yerel yönetimler de dahil devletin tüm imkanlarıyla 1 yılda sadece 800 bin köpeğin kısırlaştırılabildiğini kaydetti. Başkan kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bunun önüne geçmek mümkün değil. Sadece kısırlaştırmak yeterli değil. Mutlaka sahiplenmeyi sağlamamız lazım. İnsanların bu hayvanların bakımını evlerinde yapması gerekli. Onun için de insanların hayvanları sevmesi lazım. Burada da sizlere büyük iş düşüyor. Bize destek olun. Biz, her türlü zorluğa rağmen bu işi yapmaya çalışıyoruz. Eskişehir’de 15 belediyeden sadece Odunpazarı ve Tepebaşı’nda barınak var. Oysaki hayvanların bize gelmesinin sebebi taşradaki ilçeler. Seyitgazi, Sivrihisar, Çifteler’deki hayvanları arabaya doldurup Üniversite Evleri’nin kenarına ya da Sultandere’ye getirip bırakıyorlar. Biz bundan şikâyetçiyiz. Bu konuda kamuoyu oluşturulmalı. Ya onlar da barınak açsın ya da bizim yapacağımız çalışmalara destek olsunlar.” 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.