Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDAN ÇEVRE ŞENLİĞİ

Odunpazarı’ndan çevre şenliği

11 Haziran 2023 Pazar

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası nedeniyle Çevre Şenliği düzenledi. Şenlikte konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, dünyanın çöle dönüşmek üzere olduğuna dikkat çekerek, “Farkında olalım. Bilgimizi, birikimimizi de çevre konusunda daha duyarlı olmaya yöneltmeliyiz. Çocuklarımızı şimdiden eğitirsek daha yararlı olur” dedi.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası’nda çevre sorunlarına dikkat çekmek ve çocukların bu sorunları öğrenmesi amacıyla Çevre Şenliği düzenledi. Kanlıkavak Parkı’nda gerçekleştirilen Çevre Şenliğine; Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, çocuklar ve aileleri katıldı. Şenlikte şarkılar eşliğinde doyasıya eğlenen çocuklar, parkta gerçekleştirilen farkındalık etkinliklerine de katıldı.

HERKESİ ÇEVREYE KARŞI DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRDI

Çevre Şenliğinin açılış konuşmasını yapan Başkan Kurt, herkesi çevreye karşı duyarlı olma çağrısında bulundu. Başkan Kurt, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bir farkındalık yaratalım, çocuklarımızın, gençlerimizin ve halkımızın çevreyle ilgili sıkıntılarını dile getirelim, altını çizelim istiyoruz. Öncelikle insan sağlığı için sonra dünyamızın olağan düzeni için çevremizi korumamız lazım. Bunun önemli olduğunu şu yaşadığımız koşullardan anlıyoruz. Haziran ayının ortasına geldik hala nisan gibi. İklim değişti, mevsimler değişti. Bunun sebebi dünyamızı kötü kullanmamız, hor kullanmamız. Teknoloji geliştikçe bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor ama biz doğal yaşamdan uzaklaşıyoruz. Önemli olan her şeyin doğalıdır. Ben bütün çocuklarımıza bu eğitimin verilmesi için bugünü düzenleyelim istiyorum. Farkında olalım.” 

“TÜRKİYE AVRUPA’NIN ÇÖPÇÜSÜ OLAMAZ!”

Türkiye’nin Avrupa’nın çöpünü aldığını söyleyen Başkan Kurt, “Dünya çöle dönüşmek üzere. Çok daha büyük yanlışlar yapıyor. Çünkü Türkiye şu anda Avrupa’nın çöpünü alıyor. Türkiye Avrupa’nın çöpçüsü olamaz. Türkiye dünyanın onurlu eşit şartlarda bir ülkesi olmalıdır. Biz hiç kimsenin amelesi değiliz. Biz hiç kimsenin sömürgesi değiliz. Biz kendi ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden bir toplumuz. O halde bilgimizi, birikimimiz de bu çevre konusunda daha duyarlı olmaya yöneltmeliyiz. Çocuklarımızı şimdiden eğitirsek daha yararlı olur. Ama bu eğitim düzeni içerisinde ne yazık ki bilim bir tarafa atılınca, teori bir tarafa atılınca yanlışlar çoğalıyor. Yanlışlar çoğalınca da Türkiye sıkıntı yaşıyor” dedi.

“HER ŞEY ÇOCUKLARIN GELECEĞİ İÇİN”

Başkan Kurt’tan sonra söz alan CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, her şeyin çocukların mutluluğu için olduğunu söyledi. Arslan, “Biz biliyoruz ki her şey çocuklarımız için. Çocuklarımızın yüzü gülerse ki ana idealimiz hedefimiz odur, annelerin babaların yüzü güler. Anne babaların yüzü gülerse kentlerin ülkenin yüzü güler. Bu gerçeklikten hareketle de her şey çocuklarımız için, onların geleceği, mutluluğu için. Odunpazarı Belediye Başkanımız göreve geldiği günden bu yana kuşkusuz, bir belediye başkanı olarak kendi kentinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere görevlerini sürdürüyor ama özel olarak yaptığı çalışmalar kadınlarımız ve çocuklarımız için. Bizim bütün ülkemiz Eskişehir gibi olsun istiyoruz” dedi.

ÇOCUKLAR GÜN BOYU DOYASIYA EĞLENDİ

Konuşmaların ardından Odunpazarı Belediyesi’nin Çevre Şenliği başladı. Çevre Şenliğinin yapıldığı alanı gezen Başkan Kurt, şenlik kapsamında gerçekleştirilen etkinlikleri inceledi, şenliğe katılan çocuklarla sohbet etti. Çocuklar ise şenlik alanında kendileri için oluşturulan oyun parkurlarında gün boyunca doyasıya eğlendi. Kukla gösterisi, bez çanta, uçak ve maske yapımı atölye çalışmaları, geri dönüşüm defilesi, tiyatro gösterileri ve konserin olduğu Çevre Şenliğinde, şenliğe katılan herkese tohum kalem dağıtıldı. Yüz Boyama standı ile yüzlerine kedi, kelebek figürleri çizdiren çocuklara, dondurma, pamuk şeker ve patlamış mısır ikram edildi. Ayrıca yine şenliğe katılanlara Odunpazarı Belediyesi seralarında yetiştirilen çiçekler ile belediyenin çevre kirliğinin önüne geçebilmek içti açtığı Solucan Gübresi Tesislerinde üretilen yüzde yüz organik solucan gübresi verildi.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.