Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDAN ÇEVRE DOSTU UYGULAMA

Odunpazarı’ndan çevre dostu uygulama

13 Kasım 2023 Pazartesi

Kazım Kurt yönetimindeki Odunpazarı Belediyesi, çevresel sürdürülebilirlik ve karbon ayak izini azaltma hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Odunpazarı Bölgesinde trafiğe kapalı alanlarda elektrikle çalışan araçlarla çöp topluyor. Bu çevre dostu araç, hem hava kirliliğinin azaltılmasına hem de şehrin yeşil alanlarının korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, bu yeni çöp toplama yönteminin geleneksel araçlara göre çok daha çevre dostu olduğunu vurguluyor. Elektrikle çalışan araçlar, sıfır emisyonlu çalışma prensibiyle hava kalitesinin korunmasına yardımcı oluyor. Ayrıca, trafiğe kapalı alanlarda kullanıldıkları için kent merkezinin gürültü seviyesini de azaltıyor. Bu çözüm, sadece çevre için değil, aynı zamanda şehir sakinlerinin yaşam kalitesini artırmaya yönelik bir adım olarak ön plana çıkıyor.

Odunpazarı Belediyesi’nin araç filosuna eklenen yeni aracı inceleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, elektrikle çalışan yeni çöp toplama aracının Eskişehir’e hayırlı olmasını diledi. Odunpazarı Belediyesi’nin bu çevre dostu uygulamasının şehirlerin karbon ayak izini azaltmada etkili bir yol olarak örnek olduğunu kaydeden Başkan Kurt, bu tür yeni hizmetler ile çevre ve yaşam kalitesi konularında ilerlemenin anahtarı olmaya devam edeceklerini söyledi. Bu aracı trafiğe kapalı, yaya trafiğinin yoğun olduğu alanlarda kullanacaklarını kaydeden Başkan Kurt, “Bu araçlar elektrik ile çalıştığı için hava kirliğinin azaltılmasına yardımcı oluyor. Diğer çöp toplama araçlarına göre küçük ve sessiz olduğu için de gürültü kirliğini engelliyor. Yeni çöp toplama aracımız Eskişehirlilere hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.