Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDAN AŞIK MAHZUNİ ANISINA KORO KONSERİ

Odunpazarı’ndan Aşık Mahzuni Anısına Koro Konseri

1 Nisan 2022 Cuma

Odunpazarı Belediyesi, Aşık Mahzuni Şerif anısına koro konseri düzenledi. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde (YKSM) gerçekleştirilen Aşık Mahzuni Anısına Koro Konseri’nin şefliğini İbrahim Eke yaptı. Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezleri kursiyerlerinin oluşturduğu koro tarafından verilen konserde, birbirinden güzel ve özel Mahzuni türküleri söylendi. Eskişehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği konser, uzun süre ayakta alkışlandı. 

Odunpazarı Belediyesi, 17 Mayıs 2002’de aramızdan ayrılan Aşık Mahzuni Şerif anısına muhteşem bir koro konseri düzenledi. Halk Merkezleri kursiyerlerinin oluşturduğu koro tarafından verilen konserin şefliğini ise İbrahim Eke yaptı. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) gerçekleştirilen Aşık Mahzuni Anısına Koro Konseri’ne Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra çok sayıda Eskişehirli katıldı. 
 
Konser, koronun seslendirdiği Mahsuni Şerif’in sevilen türküsü “İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım” ile başladı. Konserde koro “Dargın Mahkum”, “Zalım Zalım”, “Karlı Dağlar Karabulut İçinde”, “Zevzek”, “Yuh Yuh”, “Domdom Kurşunu”, “Bana Yücelerden Seyreden Dilber”, “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” türkülerini seslendirdi. Solistler Ümmügül Gedik “Dağlar Duman Böyle”, İbrahim Turhan “Kirvem”, Itriye Gül Biçer “Mevlam Gül Diyerek”, Reyhan Fatma Akdolu ise “Merdo” isimli Mahsuni Şerif türkülerini seslendirdi. Koronun ve solistlerin seslendirdiği türküler dinleyicileri adeta mest etti. Salonu dolduran Eskişehirliler,  seslendirilen türkülere hep birlikte eşlik etti. Konser koronun seslendirdiği “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” adlı eser ile sona erdi. Konsere katılan Eskişehirliler ise ayağa kalkarak bu esere eşlik etti. “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” isimli eser katılımcıların talebi üzerine, koro üyeleri ve Eskişehirlilerin oluşturduğu dev koro ile coşkuyla bir kez daha seslendirildi. Aşık Mahsuni Ansına Koro Konseri, dinleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.Konsere katılanların Mahsuni türkülerine doyduğu gecede, bağlamada Aydın Ünal, İbrahim Turhan, Can Gülcan; neyde Özkan Güneş Abanas; ritim sazlarda Tayfun Duman, Hakan Bozdağ; klasik gitarda Erkan Yalçınkaya; basgitarda ise Alper Göktepe yer aldı. Gecenin sunuculuğunu ise Serpil Vurucu yaptı. 

“HALKIN SORUNLARINI DİLE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Konser sonunda sahneye çıkan Başkan Kurt, Aşık Mahzuni Anısına Koro Konserinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Halkın müziğini, halkın sorunlarını dile getirmeye devam edeceklerinin altını çizen Başkan Kurt, “Tam bağımsız Türkiye diyen gençleri asanları da, bugün 31 Mart Kızıldere’nin yıl dönümü, onları öldürenleri de hiç kimse tanımıyor; hatırlamıyor. Ama Deniz Gezmiş de Mahir Çayan da buranın. Biz, halk merkezlerini halkımızın içindeki o sanatçı, devrimci ruhu yakalayalım diye açtık ve bunda da başarılı olduk. Bu akşam bu koroyu hazırlayan, çalıştıran hocama; saz sanatçılarına çok teşekkür ediyorum. En çok da koroda emek harcayan sanatçılara teşekkür ediyorum. Halk konserlerini çoğaltalım. Halkımızın içindeki sanatı, ruhu hep birlikte yakalayalım” dedi.   

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.