Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDAN ANLAMLI KONSER

Odunpazarı’ndan anlamlı konser

20 Mart 2022 Pazar

Odunpazarı Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü nedeniyle ‘1915 Çanakkale Zaferi’ konseri düzenledi. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) gerçekleşen konsere, çok sayıda vatandaş katıldı. 

Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Gösteri ve Sahne Sanatları Merkezi Eğitmenlerinden Aydın Ünal tarafından hazırlanan konserin solistliğini ise Polen Cengiz ve Ergün Elibaş yaptı. Çanakkale Deniz Zaferi kahramanlarının anıldığı konserde, Cengiz ve Elibaş, “Eledim Eledim”, “Asker Oldum Giydim Yelek”, “Biner Atın İyisine”, “Teyyaremi Uçurdum”, “Havada Bulut Yok”, “Hüsnü Çavuş Nerede” ve “Çanakkale İçinde” adlı türkü ve ağıtları seslendirdi. 

Gecenin sunuculuğunu yapan Serpil Vurucu, orijinali Çanakkale Müzesinde bulunan ve Çanakkale Destanı içinde manevi yeri çok yüksek olan, Hüseyin oğlu Ali'nin namı diğer Tokatlı Kınalı Ali'nin hikayesinin yer aldığı ‘bir annenin oğluna mektubu’nu okudu. Vurucu’nun okuduğu mektup, geceye damgasını vurdu. Duygu dolu anların yaşandığı konser, koronun seslendirdiği ‘Çanakkale İçinde’ adlı türkü ile sona erdi.   

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.