Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI’NDA TÜM BEL SEN İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Odunpazarı’nda Tüm Bel Sen ile toplu iş sözleşmesi imzalandı

27 Mayıs 2024 Pazartesi

Odunpazarı Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL SEN) Toplu İş Sözleşmesi imzaladı. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda yapılan imza törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TÜM BEL SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt, TÜM BEL SEN Eskişehir Şube Başkanı Gerçek Bilyaz İzgü katıldı. 

Odunpazarı Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL SEN) toplu iş sözleşmesi imzaladı. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda yapılan imza törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TÜM BEL SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt, TÜM BEL SEN Eskişehir Şube Başkanı Gerçek Bilyaz İzgü, iş yeri temsilcileri ve belediye çalışanları katıldı. 

TÜRKİYE'NİN EKONOMİK VE SİYASAL AÇIDAN YÖNETİLEMEDİĞİ NET BİR BİÇİMDE ORTADA

Tasarruf genelgesine rağmen sosyal denge tazminatını verebilecekleri en süt sınırdan verdiklerine dikkat çeken Başkan Kurt, konuşmasında sınıf mücadelesi ve sendikal mücadelenin önemine dikkat çekti. Türkiye'nin ekonomik ve siyasal açıdan yönetilemediğinin net bir biçimde ortada olduğunu kaydeden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ancak bunun sebebinin işçiler, emekçiler olmadığını söyledi. “Dolayısıyla o yönetilememenin faturasını çalışandan çıkarmak gibi bir anlayış doğru değil. Bu nedenle de memurlarımıza verebildiğimizin en üstüne vermek gibi bir görevimiz var. Daha önceden de Eskişehir'de biz ve diğer belediyelerimiz bu tazminatı en üst seviyeden vermeyi üstlendi. Her türlü engele ve tasarruf tedbirine rağmen bunu sürdürüyoruz. 

TASARRUF GENELGESİ ANAYASAYA AYKIRI

Tasarruf tedbirleri genelgesi aslında anayasaya aykırı bir genelge. Yasaların, anayasanın bize vermiş olduğu haklar ve yükümlülükler var, ama şimdi Sayın Cumhurbaşkanı tek imzayla bu, şu işleri yapma diyor.  Biz o işleri yapmak için seçildik aslında. Sadece kamuda tasarruf ederek Türkiye'nin ekonomisini kurtulmayacağını bilmemiz lazım. Milli geliri milli serveti azaltarak 

Türkiye'nin ekonomisi kurtulmaz. Tam tersi bunu arttırarak kurtulur. Çalışanlarımıza her türlü katkıyı sunmayı kendimize görev sayıyoruz. Ama çalışanlarımızdan emek ve iş istiyoruz. O noktada bu toplu sözleşmeye bir eğitim zorunluluğu koyduk. Sendikamız yılda belli sayıda eğitimi yapmayı üstlendi. O nedenle yeni bir uygulama başlatacağız. Umarım, bütün Türkiye'ye ye örnek olur. Çünkü sınıf mücadelesi ve sendikal mücadele önemli. Çalışanların emeğinin hakkını alması konusundaki mücadelesi önemlidir. Bunu da sonuna kadar destekleyenlerdenim. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 

TASARRUFUN NEREDEN YAPILACAĞINI SİYASAL TERCİHİ VE BAKIŞ AÇISIYLA ORTAYA KOYAN BELEDİYE YÖNETİMLERİ İYİ Kİ VAR

Tüm Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt Odunpazarı Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi imzalamaya Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile başladıklarını vurguladı. Başkan Kurt’a bunun için teşekkür eden Bozkurt, konuşmasında kamuda tasarruf tedbirlerine de değindi. “Tasarruf Tedbirleri diye başlattıkları aslında kamuda istihdamından başlayan yatırıma kadar birçok alanı yok edilmek istendiği, özellikle kamu hizmetlerinin temel insanlık görevi olduğu insanın bel kemiği sayıldığı dünyamızda tasarrufu yine kamu çalışmalarından ve kamuda çalışanlardan çıkarmayı hedefleyen siyasal iktidara karşı karşıyayız” diyen Bozkurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Uzun süredir aslında ekonomik zorlukları birlikte yaşadık. Birlikte daha beterini de yaşatır hale gelecek gibi gözüküyor. Çünkü her fırsatta akıllarına gelen ilk şey tasarrufu çalışanlardan, yoksullardan, emekçilerden çıkarmak, şimdi yeni bir boyut var biraz da kurumlardan çıkaracaklar. Önümüzdeki dönem belli ki kamu alacaklarıyla başlayan süreç ve tasarrufa dahil ettikleri bu alanda hepimizden aldıkları yetmezmiş gibi, kamu hizmetinin verilmesinde de etkin hale getirip hizmetlerin kısıtlanması ve baskılandırılması anlamına gelecek. Temel hizmetlerin de yapılamadığı bir ülkede kamunun ve kamu gücünün ayakta kalması çok kolay değil. Hizmetlerin özelleştirilmesi ile dünyada başlayan süreci en çok Türkiye'de biz yaşadık. Diğer tasarruf adı altında yapılmak istenen aslında kamunun tüm alanlarında elinin eteğinin çekilmesi ve yandaşlara aktarılan milyon dolarların devam etmesidir. Buna karşı çıkmak gerektiğini ısrarla söylüyoruz, çünkü bugün böyle giderse yarın soframızda olan son dilim ekmeği de de alacaklar. Hayat böyle giderken Odunpazarı'nda bir başka şey yapıyoruz. Tasarrufun nereden yapılacağını, siyasal tercihi ve bakış açısıyla ortaya koyan belediye yönetimleri iyi ki var. Bizim istediğimiz emekten yana düzeni devam ettirmekte bize yol arkadaşlığı yapıyorlar. Onlar da sizlerin huzurlarınızda tekrar çok teşekkür ediyorum. Kazım Başkanın siyasal tercihi başta olsaydı, ‘Tasavvuf genelgesi var, dolayısıyla maaşları vermek de zaten zorlanıyoruz. Bu belediyenin farklı bir sözleşmeyi kaldırma gücü yok. Veremeyiz derdi.’ Ama niyet emekçiden ve temel hizmetleri sunmada kamudan yana bakıyorsanız, bir biçimde kaynak yaratmak mümkün oluyor. Bu da onu gösteren bir sözleşme olması itibariyle önemlidir. Ben tekrar başkanımıza ve emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum”

Konuşmaların ardından Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. 01.04.2024 tarihinden itibaren geçerli olan Toplu İş Sözleşmesi, 31.12.2025 yılına kadar geçerli olacak. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak görev yapan kadrolu ve sözleşmeli toplam 334 Odunpazarı Belediyesi çalışanını kapsıyor ve kamu görevlilerine ödenecek sosyal denge tazminatı oranını yüzde 120’ye çıkartıyor. Yine sözleşmeye göre 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde TÜMBEL SEN üyesi kadın çalışanlar, tüm gün idari izinli sayılacak ve hafta boyunca yapılan etkinlere katılmaları için gerekli kolaylıklar sağlanacak.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.