Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI FESTİVALE DOYACAK

Odunpazarı festivale doyacak

16 Ağustos 2024 Cuma

Odunpazarı Belediyesi Ağustos ayında iki uluslararası festivali aynı zamanda düzenlemeye hazırlanıyor. The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi sloganı ile gerçekleşen Odunpazarı Belediyesi Uluslararası Ahşap Heykel Festivali” ve Odunpazarı Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, 30 Ağustos Cuma başlayacak. Her iki festivalinde bu yıl 7’ncisini gerçekleştirecek olan Odunpazarı Belediyesi, 29 Ağustos Perşembe günü ise Festival yürüyüşü yapacak.

Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı Tarihi Bölgede iki uluslararası festivali eş zamanlı düzenlemek için hazırlıklara başladı.  “The Voice Of The Wood”- Ahşabın Sesi sloganı ile gerçekleştirilen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ile “Flame Of The City”- Şehrin Ateşi sloganı ile gerçekleştirilen Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, 30 Ağustos Cuma günü 14.00’de gerçekleştirilecek açılış seremonisi ile başlayacak. Her iki festivalinde 7’ncisi gerçekleşirken, tarihi bölgenin bir köşesinden tokmak sesleri yükselirken, bir diğer köşesinde toprakla ateşin büyülü dansı sergilenecek. Eş zamanlı planlanan Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı 30 Ağustos-7 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 29 Ağustos Perşembe günü  festival yürüyüşü yapılacak. Saat 17.00’de Hamamyolu Köprüsünden başlayacak yürüyüş yürüyüşü, Şehrin Ateşi Seramik Galerisinde sona erecek. 

FESTİVALLERE 4’Ü YABANCI 19 SANATÇI KATILACAK
Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayına 2’si yabancı 10 sanatçı, Ahşap Heykel Festivaline ise 2’si yabancı 9 sanatçı katılacak. Ahşap sanatçıları bu yıl, genellikle oyma üzerine ve küçük eser çalışacak. Her iki festivalin sergisi de 7 Eylül Cumartesi günü açılacak. Ahşap Festivali’nin sergisi Ahşap Eserler Galerisinde, Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nın sergisi de Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde gerçekleştirilecek. 

FESTİVAL BOYUNCA MÜZİK DİNLETİLERİ VE DANS GÖSTERİLERİ YAPILACAK
Festival süresince Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü halk dansları ve müzik dinletileri gerçekleştirecek, demokratik kitle örgütleri müzik ve dans grupları ile gençlik grupları ve gençlik toplulukları festivale renk katılacak. Ayrıca festivalin belirli günlerinde workshoplar düzenlenecek. Festival katılımcıları, A4 boyutundaki ıhlamur ağaçlarını oyarak ahşaba dokunma fırsatı yakalayacak. Eş zamanlı olarak Seramik Galerisi’nde çamurdan hazırlanmış karolar ve torna tezgahları ile festival katılımcıları çamuru şekillendirecek. 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.