ODUNPAZARI BELEDİYESİNDEN GÖNÜL İNSANI YUNUS EMRE’YE SAYGI

Odunpazarı Belediyesinden gönül insanı Yunus Emre’ye saygı

22 Ağustos 2024 Perşembe

Odunpazarı Belediyesi, kültürel mirasa olan bağlılığını bir kez daha vurgulayarak, Mahmudiye-Çifteler karayolu Hamidiye kavşağında yıpranmış ve harap halde bulunan Yunus Emre büstünün onarımını tamamladı. Tarihi ve manevi değer taşıyan bu önemli eser, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerin titiz çalışmaları sonucunda eski görkemine kavuştu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
“Büst, yapılan detaylı incelemeler sonucunda orijinaline sadık kalınarak restore edilmiş ve böylece Yunus Emre’nin mesajlarının ve felsefesinin gelecek kuşaklara aktarılması hedeflenmiştir. Büstün onarımı sırasında kullanılan malzemeler, dayanıklılığı ve estetik uyumu gözetilerek özenle seçilmiştir.”

Başkan Kurt ayrıca, “Yenilenen Yunus Emre büstü, artık daha sağlam ve göz alıcı bir görünüme sahip. Bu değerli eserin korunması ve yaşatılması için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Odunpazarı Belediyesi, kültürel mirasımızın bu tür simgesel yapılarını geleceğe taşımak adına sorumluluk bilinciyle hareket etmeye devam edecektir.” dedi.