Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI BELEDİYESİ’NE SODEV’DEN 2 ÖDÜL BİRDEN

Odunpazarı Belediyesi’ne SODEV’den 2 ödül birden

11 Aralık 2022 Pazar

Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) tarafından düzenlenen "Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri" programı çerçevesinde en iyi uygulama ve mansiyon ödülüne layık görüldü. 

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV), sosyal demokrat belediyelerin cinsiyet eşitliğini sağlamaya dönük çalışmalarını ödüllendirdi. İsveç merkezli Olof Palme International Center iş birliğiyle organize edilen ve 389 proje başvurusunun yapıldığı "Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri" programında, projeler 13 kategoride değerlendirildi. Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, “Yerel Yönetimlerde Kadınları Güçlendiriyoruz Projesi” ile “Yerel Yönetimlerde Kadın Temsiliyeti ve Yerel Demokrasi” kategorisinde, en iyi uygulama ödülü aldı. Aynı ödül programında, Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi de “Kadının Ücretsiz Bakım Emeğinin Azaltılmasına” yönelik sunulan en iyi uygulama alanında da mansiyon ödülüne layık görüldü. Ödül ve mansiyon almaya hak kazanan iki proje de jüri üyeleri Dr. Ece Öztan ve proje koordinatörü Demet Direk'in derleyeceği “Türkiye'deki sosyal demokrat belediyelerin toplumsal cinsiyet eşitliği alanında sunmuş oldukları iyi örnekler” kitabında yer alacak.

“KADINLAR İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Birgül Alpat ve müdürlük personeli, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u makamında ziyaret ederek, SODEV’den aldıkları “en iyi uygulama ödülünü” Başkan Kurt’a teslim etti. Kendilerine verdiği destek için Başkan Kurt’a teşekkür eden Alpat, Odunpazarı’nda kadınların toplumsal statülerini yükseltmek, kadınları korumak, onların sorunlarının çözülmesine ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak; kadınların toplumun her alanında güçlenmesine destek olmak için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi. 

KADINLARI VE ÇOCUKLARI MUTLU BİR ODUNPAZARI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünü aldıkları her iki ödül için tebrik eden Başkan Kurt, Alpat ve müdürlük ekibine başarılarının devamını diledi. “Kadınları ve Çocukları Mutlu Bir Odunpazarı” için çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Kurt, “Kadınların kişisel ve mesleki gelişimleri, meslek edinmeleri için kurslar düzenliyor; gözleri arkada kalmadan çocuklarını bırakarak işe gidebilmeleri ve kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için kreşler açıyoruz. Biz, Odunpazarı’nda yaşayan kadınların kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durabilmelerini ve kadınların hayatın her alanında eşit temsil hakkı ile bulunmasını istiyoruz. Bunun için de Odunpazarı’nda kadınlara destek verecek, onların sorunlarına çözüm olacak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.         

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.