Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ODUNPAZARI 3D GENÇLİK FESTİVALİ ULUSLARARASI DEMOKRASİ FESTİVALLERİ ARASINDA YERİNİ ALDI

Odunpazarı 3D Gençlik Festivali Uluslararası Demokrasi Festivalleri arasında yerini aldı

20 Aralık 2022 Salı

Odunpazarı Belediyesi tarafından Eskişehir Avrupa Birliği Derneği iş birliği ile Türkiye’de ve Eskişehir’de ilk kez düzenlenen Odunpazarı Dinleme, Diyalog, Dayanışma (3D) Gençlik Festivali, Uluslararası Demokrasi Festivalleri Derneği üyesi oldu. Bu üyelik ile Türkiye; Danimarka, Finlandiya, İsveç, Estonya, Letonya, Litvanya, Birleşik Krallık, Norveç, Belçika ve Macaristan arasındaki yerini aldı. Odunpazarı 3D Gençlik Festivali de ulusal bir festival olmaktan bir adım öteye geçerek uluslararası bir festival niteliği kazandı. 

Eskişehir Avrupa Birliği Derneği ve Kazım Kurt yönetimindeki Odunpazarı Belediyesi, 17-18 ve 19 Mayıs’ta Kanlıkavak Parkı’nda Odunpazarı Dinleme, Diyalog, Dayanışma (3D) Gençlik Festivali düzenlemişti. Finlandiya, İsveç, Norveç, Estonya, Litvanya, Danimarka, Belçika, Letonya ve İzlanda gibi Avrupa Birliği ülkelerinin ardından Türkiye’de ilk defa Eskişehir Odunpazarı’nda düzenlenen ‘Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’, 3 gün sürmüştü. Kamu – demokratik kitle örgütü işbirliğinin de önemli bir örneğini olan Odunpazarı 3D Gençlik Festivali, gösterdiği örnek demokrasi ve yönetişim platformuyla Türkiye ve Eskişehir sınırlarını aşarak Uluslararası Demokrasi Festivalleri Derneği üyeliğine seçildi. Bu üyelik ile Danimarka, Finlandiya, İsveç, Estonya, Letonya, Litvanya, Birleşik Krallık, Norveç, Belçika ve Macaristan’ın ardından Türkiye de Uluslararası Demokrasi Festivalleri Derneği üyesi devletler arasına girdi. Ayrıca 3D Gençlik Festivali, “Eskişehir Türkiye” olarak, diğer ülkelerle birlikte derneğin internet sitesinde yer almaya başladı. Odunpazarı 3D Gençlik Festivali ise uluslararası festival niteliği kazanmış oldu. 

“ESKİŞEHİR VE TÜRKİYE’Yİ ULUSLARARASI BİR PLATFORMA TAŞIMANIN GURUNU YAŞIYORUZ”

Eskişehir ve Türkiye’nin Uluslararası Demokrasi Festivalleri Derneği üyeliği hakkında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir ve Türkiye’yi uluslararası bir platforma taşımanın gurunu yaşadıklarını vurguladı. Başkan Kurt, “Sosyal demokrat bir belediye olarak demokrasi, diyalog, dayanışma bizim önem verdiğimiz kavramlar. Şehrimizin ve ülkemizin demokrasiye verdiği değerin ilk kez birim aracılığımız ile uluslararası bir platformda yer alması büyük bir mutluluk ve gurur. Bu gurur sadece bizim değil, festivalimize katılan tüm hemşehrilerimizin. Ben Odunpazarı 3 D Gençlik Festivali’ni birlikte düzenlediğimiz Eskişehir Avrupa Birliği Derneği’ne ve festivalimize katılan tüm siyasal partilere, demokratik kitle örgütlerine, kent konseylerine, mahalle meclislerine ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

“ŞEHRİMİZİN KÜLTÜR, SANAT VE BİLİM ALANINDAKİ GÖRÜNÜRLÜĞÜNÜ DEMOKRASİ VE YÖNETİŞİM ALANLARINA DA TAŞIYACAK”

“Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nin de aktif yurttaş katılımını, tartışma kültürünü ve eleştirel düşünmeyi teşvik eden Uluslararası Demokrasi Festivalleri Derneğine üyeliği, şehrimizin kültür, sanat ve bilim alanındaki ulusal ve uluslararası görünürlüğünü ve bilinirliğini demokrasi ve yönetişim alanlarına da taşıyacak” diyen Eskişehir Avrupa Birliği Derneği Başkanı Doç. Dr. Erhan Akdemir, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Karar alıcılar ile vatandaşların doğrudan iletişim ve etkileşim kurabildikleri bir demokrasi platformu örneği olan Odunpazarı 3D Gençlik Festivali birbirimize güvenmenin topluma güvenmek, toplumumuza güvenmenin de ülkemize güvenmek anlamına geldiğini ve bu güvenin de şehrimizi ve ülkemizi hak ettiği yerlere taşıyabileceğinin de güçlü bir göstergesi olmuştur. Eskişehir’in demokrasiye verdiği değerin uluslararası bir platformda yankı bulması gururu sadece festival organizasyonun değil halkımızın da gururla şehrine ve ülkesine sarılması gereken bir gelişmedir. Bu vesile ile önümüzdeki yıl uluslararası bir festival olarak yoluna devam edecek olan Odunpazarı 3D Gençlik Festivalinin bu başarısının gerçekleşmesinde emeği bulunan ve aktif katılım gösteren tüm siyasal partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, kent konseylerimize, mahalle meclislerimize ve halkımıza demokrasiye ve çoğulculuğa sahip çıktıkları için çok teşekkür ediyoruz.” 

 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.