Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

MUSTAFA BALBAY VE SERTAÇ EŞ ODUNPAZARI’NI ZİYARET ETTİ

Mustafa Balbay ve Sertaç Eş Odunpazarı’nı ziyaret etti

18 Temmuz 2024 Perşembe

CHP’nin 24-25 ve 26. Dönem İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti. Balbay ve Eş, ardından da Odunpazarı Belediyesi’nin hayata geçirdiği birçok hizmeti yerinde görmek için bir dizi ziyarette bulundu. 

CHP 24-25-26. Dönem İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti. Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Kurt, Balbay ve Eş’e 10 yılda Odunpazarı’nda sürdürdükleri belediyecilik anlayışı ve halkçı uygulamalar hakkında bilgi verdi. 

YAŞLI BAKIM MERKEZİ’NDE KIDEMLİ VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİLER

Balbay ve Eş, bu uygulamaları yerinde görmek için Başkan Kurt ile beraber Odunpazarı Belediyesi’nin çeşitli merkezlerine ziyaretti bulundu. Balbay ve Eş’in ilk adresi Odunpazarı Belediyesi’nin para ve kredi kartı geçmeyen marketi olarak bilinen sosyal yardım modeli Halk Market oldu. Halk Market’te incelemelerde bulunan gazeteciler, ardından Vadişehir Mahallesi’nde bulunan Lütfü Yüksel Yaşlı Bakım Merkezi’ne gitti. Burada ikamet eden kıdemli vatandaşlarla sohbet eden Balbay ve Eş’e Başkan Kurt, aynı bahçe içinde bir de Alzheimer Merkezi yapmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Başkan Kurt Lütfü Yüksel Yaşlı Bakım Merkezi ve çalışmaları başlayan Nurten-Lütfü Yüksel Alzheimer Merkezi hakkında bilgiler verdi. Ardından da yine aynı kampüste bulunan Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşi’ne giderek, burada eğitim ve öğretim geren çocukları ziyaret ettiler. Gazeteciler Ihlamurkent’teki Ender Koca Spor Kompleksi ve Gökmeydan Spor Kampüsü başta olmak üzere birçok spor tesisini de ziyaret etti.

UĞUR MUMCU PARKI’NA ZİYARET
Konuklar gazeteci olunca, Büyükdere Mahallesi’nde bulunan Uğur Mumcu Parkı da ziyaret noktalarından bir diğeri oldu. Uğur Mumcu’nun bombalı saldırıya uğradığı 06 YR 245 plakalı aracının da bulunduğu Uğur Mumcu Parkı’nı ziyaret eden Balbay ve Eş, duygusal anlar da yaşadı. Balbay ve Eş, 15 farklı şehirden gelen mermerlerle hazırlanan kaide üzerinde duran aracın yanı sıra suikaste uğradığı 24 Ocak 1993 tarihinden sonraki güne ait gazete kupürlerinden oluşan Uğur Mumcu Anıtı’ndan da oldukça etkilendi. 

ODUNPAZARI’NDAN ÇOK ETKİLENDİK
Ziyaretlerine yerel seçimler öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in açılışını gerçekleştirdiği ve Cumhuriyetin 100. Yılı anısına yapılan “100. Yıl Kültür Merkezi” ile devam eden Balbay ve Eş, ardından da Tarihi Odunpazarı Bölgesini gezdi. Bölgede bulunan tarihi sokaklarda yürüyerek tarihi Odunpazarı Evlerini ziyaret eden Balbay ve Eş, Odunpazarı Belediyesi tarafından tarihi konaklardan dönüştürülen müze ve kütüphaneleri gezdi. Balbay ve Eş’in son durakları Ataol Behramoğlu Kitaplığı ve Edebiyat Müzesi ile Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi oldu. 

Odunpazarı’nda çok etkilendiklerini belirten Mustafa Balbay ve Sertaç Eş, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a Odunpazarı’nda hayata geçirdikleri halkçı uygulamalar, şeffaflıkları ve ev sahipliği için teşekkür etti. Balbay ve Eş,  2 gün boyunca Odunpazarı’nda bir birinden güzel ve değerli çalışmalar gördüklerini söyledi.
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.