
7 Ekim 2025 Salı
Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı Haier Europe Emko Gündüz Bakımevi ve Kreşi öğrencileri, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Odunpazarı Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
Minik öğrenciler, merkezde görev yapan veteriner hekimler ve bakım personelinden sokak hayvanlarının tedavi, beslenme ve rehabilitasyon süreçleri hakkında bilgi aldı. Çocuklar, hayvanların nasıl korunduğunu ve onlara nasıl sevgiyle bakıldığını yakından görme fırsatı buldu. Ziyaret boyunca barınakta yaşayan sevimli köpekler ve kedilerle vakit geçiren minikler, onlara mama verdi. Çocukların neşesi ve gülüşleriyle barınak adeta şenlendi.
Odunpazarı Belediyesi yetkilileri, bu tür etkinliklerin çocuklarda hayvan sevgisini ve doğaya karşı duyarlılığı artırdığını vurguladı. Kreş öğretmenleri ise öğrencilerin hem eğlenip hem de sorumluluk bilinci kazandıkları anlamlı bir deneyim yaşadıklarını ifade etti.
Ziyaret, miniklerin sevimli dostlarına el sallayarak “Hoşça kalın!” demesiyle son buldu. Çocuklar, hayvanlarla tanışmanın mutluluğu ve yeni dostlar edinmenin sevinciyle okullarına döndü.