Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

KURTULUŞUN 101. YILI ODUNPAZARI’NDA COŞKU İLE KUTLANDI

Kurtuluşun 101. yılı Odunpazarı’nda coşku ile kutlandı

3 Eylül 2023 Pazar

Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümünü, Mithat Körler Konseri ile kutladı. Hamamyolu Caddesinde gerçekleşen konsere binlerce Eskişehirli katıldı. Büyük bir coşkunun hakim olduğu konserde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, büyük zaferin ve Eskişehir’in kurtuluşunun 101’inci yılını kutladı. 

Odunpazarı Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın ve Eskişehir’in Kurtuluşunun 101’inci yılı nedeniyle Hamamyolu’nda muhteşem bir halk konseri düzenledi. “Kurtuluşa Adanmış Bir Tarih Kurtuluşa Adanmış Bir Şehir” sloganı ile gerçekleşen konserde, Eskişehir’in sevilen sesi Mithat Körler sahne aldı. 

SAATLER ÖNCESİNDE KONSER ALANINA GELDİLER

Eskişehirliler, konserden saatler öncesinde ellerinde Türk Bayraklarıyla konserin düzenleneceği Hamamyolu Caddesi’nde geldi. Sahneden çalınan marşlara ellerindeki bayrakları sallayarak coşku ile eşlik ettiler. Mithat Körler Konseri öncesinde Odunpazarı Belediye Tiyatrosu oyuncuları sahneye çıktı. Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanı’nı okudu. Ardından da okudukları şiir ve türkülerle Eskişehir’in Kurtuluşunu ve Ulusal Kurtuluş Savaşını anlattı. İzleyicinin büyük beğenisini kazanan bu gösterinin ardından Eskişehir’in sevilen sesi Mithat Körler ve Boğaziçi Orkestrası sahne aldı.

KÖRLER BAŞKAN KURT’A TEŞEKKÜR ETTİ VE KURTULUŞU KUTLADI

Mithat Körlerin sahneye çıkması ile alandaki coşku da katlanarak arttı. Konserine Eskişehir Marşı ile başlayan Körler, çok anlamlı bir günde çok güzel bir parkta Eskişehirliler ile bir araya geldiklerini söyledi. Körler, “Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılı kutlu olsun. Bu kurtuluşumuzu sağlayan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına, aziz gazilerimize şükran ve minnet duygularımızı iletiyoruz. Bugün Eskişehir’in kurtuluşunun 101’inci yılını en güzel ve coşkulu bir şekilde kutlamak için buradayız. Bu duyarlılığı gösteren ve bu günü sizlerin coşkusu ile kutlamamızı sağlayan Odunpazarı Belediyesi’nin değerli Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür ediyoruz” dedi.   

HAMAYOLU GELİNCİK BAHÇESİNE DÖNDÜ

Konserine 10. Yıl Marşı ile devam eden Körler, şarkı ve marşlarını Eskişehir’in Kurtuluşunun ve Büyük Zaferin 101’inci yılı için söyledi. Körler’in söylediği şarkı ve marşlara Eskişehirliler hep birlikte eşlik etti. Bayraklarını sallayarak konser coşkusunu ikiye katlayan Eskişehirliler, konser alanını gelincik bahçesine dönüştürdü. 

BAŞKAN KURT BÜYÜK ZAFERİN VE KURTULUŞUN 101. YILINI KUTLADI

Konserde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir’in Kurtuluşunun 101’inci yılını kutladı. Başkan Kurt, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sevgili hemşehrilerim, bayramınız kutlu olsun. 101 yıl önce belki bu sokaklarda Yunan askerleri vardı, ama atalarımız, dedelerimiz canını dişine takarak mücadele etti. Onları, ülkemizden dışarı attı. Emperyalizme karşı Ulusal Kurtuluş Savaşını veren Türk ulusu, dünyadaki ezilen diğer uluslara örnek oldu. 1 Eylül’de Seyitgazi, 2 Eylül’de Eskişehir, en sonunda da 9 Eylül’de İzmir’de düşmanı denize döktük. Ondan sonra da bugünün demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atıldı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün atalarımıza minnetlerimiz, şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyorum. Mithat Körler Eskişehir’in en önemli sanatçılarından. Eskişehir’de oturup da İstanbul piyasasına ve Türkiye piyasasına damgasını vuran ender Eskişehirlilerden biri. O nedenle Mithat Körler’i tercih ediyoruz. Biz sizi bu en önemli günümüzde en önemli sanatçımız ile buluşturalım istedik.”  

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.