Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

KURT, ATAÇ VE ÜNLÜCE MARDİNLİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Kurt, Ataç ve Ünlüce Mardinliler ile bir araya geldi

22 Şubat 2024 Perşembe

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Eskişehir Mardinliler Derneği’ni ziyaret etti. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, dernek ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Kurt son olarak Mardinliler Derneğini ziyaret etti. Başkan Kurt’a Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce ve CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan da eşlik etti. Başkanlar ve Ünlüce, Eskişehir Mardinliler Derneği Başkanı Hakan Arat, yönetim kurulu ve dernek üyeleri ile bir araya geldi. 31 Mart Yerel seçimlerinin önemine dikkat çeken üçlü, destek istedi. 

“HER ŞEYİ DOĞRU YAPAN VE TASARRUF EDEREK İŞ ÜRETEN BELEDİYELERİZ”
Mardinliler ile sohbet etmeye geldiklerini söyleyen Başkan Kurt, bugüne kadar Mardinliler Derneği ile iş birliği içinde olduklarını belirtti. Bu dostluğun ve kardeşliğin bundan sonrada devam edeceğini ifade eden Başkan Kurt, “Eskişehir'de yapılan her türlü çalışmada da sizlerle birlikte olmak bizim için önemli görevlerden birisi. Eskişehir kimin nereli olduğunun hiç önemi olmayan, hepimizin Eskişehirli olduğu bir şehir. Böyle bir kültür oluştu. Eskişehir'de kimse kimseye hangi memleketten geldiğini sormuyor. Hepimiz Eskişehir'deyiz ve bununla da gurur ve onur duyuyoruz. Birlikte yaşamak demokrasinin en temel şartlarından birisi. Birlikte düşünüyoruz. Birlikte yürümek zorundayız ve iş üretmek zorundayız. 10 yıldır ben belediye başkanlığınızı yapıyorum. 10 yılda ayrımsız, ayrıcalıksız, herkese eşit bir belediye hizmeti yapan ve bunu da düzgün yapan bir belediye başkanıyım. Ahmet Ataç 20 yıldır bu işi Tepebaşı’nda yapıyor. Yılmaz Büyükerşen de 25 yıl yaptı, artık yoruldu. Onun yerine Ayşe Ünlüce’yi seçeceğiz. Sizlerle birlikte yol yürümeye devam edeceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez” sözlerine de değinen Başkan Kurt, Eskişehir’de iktidarın tüm baskısına ve engelleme çabasına rağmen doğru belediyecilik yaptıklarının altını çizdi. 2021 yılında yayınlanan tasarruf genelgesini hatırlatan Başkan Kurt, bu genelgeyi aşmanın da bir yolunu bulduklarını söyledi. Başkan Kurt, “Ne işçimizi memurumuzu sıkıntıya soktuk. Ne de Halkımızın ihtiyaçlarını gideremez duruma düştük. Biz yapılması gereken her şeyi doğru yapan ve tasarruf ederek iş üreten belediyeleriz. Bundan sonraki dönemde aynı hızla bu işe devam edeceğiz. Belediye meclisi kadrolarımızı gençleştirdik. Yeni dönemde yeni yönetici arkadaşlarımızla birlikte sizlere hizmet etmek istiyoruz. Desteklerinizi sonuna kadar bekliyoruz” diye konuştu. 

“ESKİŞEHİR HER BİR VATANDAŞIMIZLA BÖYLESİNE GÜZEL BİR KENT”

Buluşmada söz alan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da kentin kültürel zenginliğine dikkat çekerek, “Bu güzel misafirperverlik ve coşkulu karşılama için hepinize teşekkür ediyorum. Eskişehir’de birçok bölgeden, ilden gelerek yaşayan vatandaşlarımız var. Kentimiz bir cazibe noktası olarak yıllardır göç alıyor. Bu durum şehrimizdeki yüksek yaşam standartları, kaliteli belediyecilik hizmetleri ve herkesçe çok sevilen şehir yapılanmasının doğal bir sonucu. Sosyal hayat ve kentin genel durumu, burada yaşamayı diğer illere nazaran daha cazip kılıyor. Mardinliler de kentimize değer, kültürümüze renk katan vatandaşlarımız arasında. Yıllardır birlik ve beraberlik içindeyiz. Hoşgörü, sevgi ve saygı çerçevesinde huzurlu bir kent yaşamını sürdürüyoruz. Sizler de Eskişehir’imizin kültürel yapısına önemli katkılar sunuyorsunuz. Eskişehir, içinde yaşayan her bir vatandaşımızla böylesine güzel bir kent. Bundan sonra da Odunpazarı’nda Kazım Kurt Başkan, Büyükşehir’de Ayşe Ünlüce ve Tepebaşı’nda da ben Ahmet Ataç ile bu güzelliği sürdürmek, daha da iyi noktalara taşımak adına hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Eskişehir’imizi ranta, siyasi oyunlara, şahsi menfaat hırsına yenik düşen zihniyete teslim etmeyeceğiz. Bu zamana kadar şehrimizin havasına, suyuna, toprağına nasıl sahip çıktıysak bundan sonra da koruyacağız. Yolumuz açık olsun, her şey Eskişehir için güzel olsun” sözlerini kullandı.

“DOĞAL AFETLER SİYASET ÜSTÜ KONULAR”

Afete karşı dirençli bir kent yaratma konusundaki azimlerinden vazgeçmeyeceklerini belirten Ayşe Ünlüce, doğal afetlerin siyaset üstü konular olduğunun altını çizdi. Bu nedenle bütün paydaşlar ile ortak hareket etmek istediklerini kaydeden Ünlüce, “Ben kendimi diğer büyükşehir belediye başkan adayları karşısında şanslı görüyorum. Çünkü uzun süredir ben belediye bünyesinde çalışıyorum ve genel sekreterlik yapıyorum. Şehrin her türlü konusuna hakimim. Dünya değişiyor hızlı dönüşümler gerçekleşiyor bende bu yeni döneme uyum sağlayacağımı düşünüyorum. Biz üç belediye önümüzdeki dönemde afete dirençli bir kent yaratma konusunda birlik olacağız. Değişen dünyada sadece depremler değil afet ve sellerle de uğraşmamız gerekiyor. Biz paydaşlarımızla birlikte çalışıp hareket etmek istiyoruz. Çünkü afetler siyaset üstü bir konu” dedi.    

Başkanlar ve Ünlüce, konuşmaların ardından vatandaşların taleplerini dinleyerek sorularına cevap verdi. 

Üçlünün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Eskişehir Mardinliler Derneği Başkanı Hakan Arat, yerel seçimlerde Başkan Kurt, Ataç ve Ünlüce’ye başarılar diledi. 
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.