Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

KAZIM KURT: “HEM TASARRUF YAPTIK HEM DE İSTİHDAMA KATKIDA BULUNDUK!”

Kazım Kurt: “Hem tasarruf yaptık hem de istihdama katkıda bulunduk!”

18 Mayıs 2023 Perşembe

Odunpazarı Belediyesi, açtığı tekstil atölyesi ile artık belediye personelinin iş kıyafetlerini kendisi üretiyor. Odunpazarı Tekstil adı verilen tekstil atölyesinde hem daha ucuza mal edilen hem de daha sağlıklı ve kaliteli kumaş kullanılarak üretilen iş kıyafetleri, belediye personeline Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt tarafından takdim edildi. Tekstil atölyesi ile hem tasarruf yaptıklarını hem de istihdama katkıda bulunduklarını kaydeden Başkan Kurt, Odunpazarı Tekstil Atölyesi’nin büyüyecek bir atölye olduğunu vurguladı. 

Kamu kaynaklarını doğru ve etkili kullanmak adına gerçekleştirdiği çalışmalarla milyonlarca lira tasarruf eden Odunpazarı Belediyesi, vatandaşın vergileri ile sağlanan kaynağın daha çok hizmete dönüşmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Kazım Kurt Odunpazarı Belediye Başkanı seçildikten sonra aracı ve taşeronlarla yaptığı birçok hizmeti kendi kaynaklarıyla elde eden Belediye; hizmette tasarruf etmeden, bütçe ve kaynakların verimli kullanımı ile maliyeti düşük ama kaliteli ürünleri, kendi tesislerinde üretiyor.

Bunun son örneği de ‘Tekstil Atölyesi’ oldu. ‘Tekstil Atölyesi’ ile hem kendi bünyesinde açılan kurslarda eğitim alarak başarılı olan kadınlara iş istihdamı sağlayan Belediye, hem de belediye personelinin iş kıyafetleri ve güvenlik personelinin zorunlu üniformalarını Tekstil Atölyesinde üreterek, tasarruf ediyor. Odunpazarı Tekstil adı verilen tekstil atölyesi, Odunpazarı AŞ. bünyesinde istihdam edilen belediye personelinin yazlık iş kıyafetlerini üretti. Dışarıdan alınan kıyafetlere göre hem daha uygun fiyata mal edilen bu elbiseler, hem de daha sağlıklı ve iyi kumaşlar kullanılarak üretildi. 

TAŞERONU ARADAN KALDIRARAK KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ YAPMAK ZORUNDAYIZ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Tekstilde üretilen bu iş kıyafetlerini Fen İşleri ve Ulaşım İşleri Müdürlüğünde çalışan belediye personeline takdim etti. İş kıyafetleri şantiyede gerçekleştirilen törenle personele dağıtılırken, törene Belediye İş Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak ile sendika yönetici ve iş yeri temsilcileri katıldı. Törende konuşan Başkan Kurt, emeği geçen herkese teşekkür etti. “Biz az parayla çok iş yapmak zorunda olan bir belediyeyiz. Solcu bir belediyeyiz, taşeronu aradan kaldırarak kendi işimizi kendimiz yapmak zorundayız” diyen Başkan Kurt, taşeron sisteminin sömürü sistemi olduğuna dikkat çekti. Odunpazarı Belediyesi’nin işçilerin iş kıyafetlerini Odunpazarı Tekstilde üreterek tasarruf yaptığının altını çizen Başkan Kurt, aynı zamanda da istihdama katkıda bulunduklarını vurguladı. “Bundan sonraki süreçte bütün giysilerimizi kendimiz üreteceğiz, belediyenin bütün ihtiyaçlarını kendimiz üreteceğiz” diyen Başkan Kurut,  Alpu ve Bilecik Belediyesinin de iş kıyafetlerini bu atölyede ürettiklerini duyurdu. Bu atölyenin artık küçük geldiğini sözlerine ekleyen Başkan Kurt,  “Bu atölye genişleyecek bir atölye, bu atölye büyüyecek bir atölye ve kaliteyi öne çıkaracak bir atölye” dedi. 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.