Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

KAZIM KURT: “CUMHURİYET’İN İKİNCİ YÜZ YILINDA SİZLERE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”

Kazım Kurt: “Cumhuriyet’in ikinci yüz yılında sizlere çok ihtiyacımız var”

23 Kasım 2022 Çarşamba

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Mesajında nitelikli bir eğitim sisteminin ülkelerin özgürlük ve bağımsızlığının temel yolu olduğunu ifade eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, eğitimin asli unsurunun ise öğretmenler olduğuna dikkat çekti. 24 Kasım’ın Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik ünvanının verildiği gün olduğunu hatırlatan Başkan Kurt, mesajında şu sözlere yer verdi: “Geleceğimizin mimarı olan öğretmenler en iyi koşullara sahip olmadan, ülkemizin eğitim sistemi hak ettiği seviyeye çıkamaz. Bugün ne yazık ki öğretmenlerimiz yoksulluk ve baskı ile boğuşmaktadır. Toplumumuzun büyük bir kesimi gibi öğretmenlerimizin büyük bir çoğunluğu yoksulluk sınırının altında ücret alıyor; ekonomik nedenlerden dolayı sağlık sorunları yaşıyor, aile hayatları etkileniyor. Ataması yapılmayan öğretmenler sorunu tüm gerçekliği ile karşımızda duruyor. Kitap tutması, öğrencilerinin elinden tutması gereken gencecik eller; pazarda limon satmaya, inşaatlarda duvar örmeye zorlanmaktadır. Onlarca öğretmen, atanamadığı için yaşadığı ekonomik sorunlardan dolayı depresyona girerek canına kıyıyor. Yanlış eğitim politikaları nedeniyle, binlerce yetişmiş öğretmen öğrencilerinden, yüz binlerce öğrenci de hak ettikleri nitelikteki öğretmenden mahrum durumda. 

Sevgili eğitim emekçisi… 
Bugün televizyonlar, gazeteler, politikacılar sizi hatırlayacak… Mesleki, ekonomik, sosyal problemleriniz tartışılacak; atanamayan kaç öğretmenin intihar ettiği, kaç öğretmene ihtiyacın olduğu, sınıf mevcutları, kaç lira maaş aldığınız, kitap okuyup okumadığınız, hatta boş zamanınızı nasıl değerlendirdiğiniz konuşulacak. Seçilen dramatik örneklerle öğretmenlerin yaşadığı problemler yeniden keşfedilmiş gibi toplum vicdanında öğretmenlere yönelik acıma duygusu oluşturulmaya çalışılacak. Yıllardır bu manzara sizleri rahatsız ediyor. Bunun bilincindeyim. Ülkemin geleceği olan nesilleri yetiştirme görevini üstlenmiş siz fedakâr öğretmenlerimizin hangi koşullarda görev yaptığına pek çok kez tanık oldum. Sadece öğretmenler gününde eğitim ve eğitimcilerin içinde bulunduğu durumu sorgulamanın yanlış olduğunu da biliyorum. Sizin haklarınızı savunmaya, sizlerle birlikte mücadele etmeye her zamankinden daha fazla çaba göstereceğimi bilmenizi istiyorum.

Eğitimin sorunlarının çözülmesi, ulusumuzun sanatsal, kültürel, sanatsal, bilimsel, teknolojik, sosyo-ekonomik alanlarda ilerlemesi ve üretimiyle çağa yön verebilmesi anlamını taşımaktadır. Eğitimli, aydın bireylerin oluşturduğu toplum, dogmaların değil, aklın, bilimin ve sağduyunun yol göstericiliğinde sağlıklı kararlar alarak, demokrasiyi kurum ve kurallarıyla yaşatabilir, toplumsal gelişimini sürekli kılar. Bu da eğitim sisteminde yaşanan problemlerin çözülmesi, öğretmenlerimizin yaşadığı sorunların ortadan kaldırılması ile mümkündür. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; Öğretmenler! Cumhuriyet fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafazakârlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” Cumhuriyetimiz, son 20 yılda, anlamıyla çelişen büyük yaralar aldı. Bu yaraların sarılması, aslına dönmesi için çok önemli bir yola giriyoruz. Ülkemiz için hayati öneme sahip yolun başlangıcındayız. Bu başlangıçta sizlerin öğrencilerin ve velilerin bilinçlerinde yakacağınız kıvılcım, onlara göstereceğiniz yol, belki de ülkemizi aydınlığa taşıyacak. Bugün, Cumhuriyet’in ikinci yüz yılında, tıpkı Cumhuriyetimizin ilk yıllarında olduğu gibi sizlere, cehalete ve yoksulluğa karşı giriştiğiniz mücadeleye çok ihtiyacımız var. 

Onurlu meslekleriyle her zaman saygı ve sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız siz değerli öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü'nü en içten duygularla kutluyorum.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.