Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

KAZIM KURT 2024-2029 VİZYON PROJELER LANSMANI

Kazım Kurt 2024-2029 Vizyon Projeler Lansmanı

17 Mart 2024 Pazar

Yıllar içinde kazandığımız deneyim ve birikimle,

Odunpazarı'nı daha mutlu, yaşanabilir, sosyal ve kapsayıcı bir kent haline getirmek için kararlı bir şekilde çalışıyoruz.
Üretiyor, değer katıyor; halkımızın refahını ve mutluluğunu en üst düzeye çıkarmak, kültürel zenginlikleri korumak ve çevreye duyarlılığı arttırmak amacıyla yürütülen çalışmalarda öncü bir rol üstleniyoruz.

Katılımcı, sosyal, şeffaf, halkçı belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyoruz.

BİRLİKTE YÖNETİYOR, BİRLİKTE BAŞARIYOR, ODUNPAZARI’NIN GELECEĞİNİ BİRLİKTE İNŞA EDİYORUZ. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt öncülüğünde 2024-2029 Vizyon Projelerimiz;

Çevre Dostu Belediye Hizmet Binası

Odunpazarı’nı yeni, çevre dostu, modern bir belediye binasına kavuşturacağız. Yenidoğan Mahallemizde kamulaştırma, plan ve proje çalışmalarında sona gelinen belediye hizmet binasını en kısa sürede ilçemize kazandıracağız.

Alzheimer Merkezi
Bölgemizde Alzheimer hastası vatandaşlarımızın ve ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak, sosyal hayata katılımını desteklemek amacıyla Vadişehir Mahallesi’ne Alzheimer Merkezi inşa edeceğiz.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi Dönüşümü
Konum itibariyle şehrin tam merkezinde önemli bir cazibe merkezi olan Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’ni yerinde dönüştürecek, daha büyük kapasite ve modern bir görünümle kültür ve sanat kenti Eskişehir’e yakışır bir merkez haline getireceğiz.

Kapalı Pazar Yerleri ve Kültür Merkezleri
Mevcut Pazar Yerlerini dönüştürecek, haftanın sadece bir günü kullanılan alanlar olmaktan çıkarıp halkımızın her gün faydalanacağı yaşam ve kültür merkezleri haline getireceğiz.

Vadişehir Gençlik Merkezi
Vadişehir Mahallesi’ndeki Yaşlı Bakım Merkezi ve kreşlerimizin bulunduğu kampüste dördüncü Gençlik Merkezi’mizi inşa edeceğiz. Kurslar, atölyeler ve kuluçka merkezinin yer alacağı Gençlik Merkezi’nde gelecek için önemli bir adım atacağız.

Çankaya Engelsiz Yaşam Merkezi
Çankaya Mahallemizde engelli vatandaşlarımız için yeni bir Engelsiz Yaşam Merkezi kuracağız. Bu merkezde her yaştan engellinin sosyalleşmesi ve hayata katılması için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte önemli çalışmalar yürüteceğiz.

Toplama, Ayırma ve Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi
Sürdürülebilir bir çevre için geri kazanılabilir atıkların kaynağında ayrıştırılması, çevre kirliliğinin önlemesi, personel istihdamı sağlanması ve geri kazanım faaliyetleri sonucunda plastik ürünlerin üretilmesinin hedeflendiği projede gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışacağız.

Tekstil Fabrikası
İlk gün 10 kadın çalışanımızla başladığımız yolculuk, bugün, 100 kadına istihdam sağlama hedefiyle yeni bir döneme giriyor. Atölyemizin kapasitesini artırarak daha çok kadına ulaşmayı hedeflediğimiz bu yeni dönem, “10 Üreten Kadından - 100 Üreten Kadına”sloganıyla, sadece bir üretim hikayesi değil, aynı zamanda bir dayanışma ve güçlenme hikayesi yazıyor.

Yeni Spor Alanları
Halı sahalar ve spor kompleksleriyle kentimizde gençler başta olmak üzere her yaştan hemşehrimizin spora kolay ve ücretsiz ulaşmasını sağladık. Sağlıklı nesiller için yeni spor alanları yaratmaya ve spor kulüplerimizi desteklemeye devam edeceğiz.

Tarihi Bölge’de yeni bir cazibe merkezi
Odunpazarı Tarihi Bölge 103 Ada’da yeni müzeler ve cazibe merkezi oluşturacağız. Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi’nin bulunduğu bölgede önemli bir dönüşüme imza atacağız.

Otomobil Yarışları Pisti
Odunpazarı Belediyesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu iş birliğiyle Kıravdan Mahallemize Otomobil Yarışları Pisti yapıyoruz. Ulusal ve uluslararası birçok yarış organizasyonuna ve eğitim faaliyetlerine ev sahipliği yapacak olan Otomobil Yarışları Pisti, Odunpazarı’na binlerce turistin gelmesini sağlayacak, kentimize katma değer kazandıracak.

Yeni Kreşler
Çocuklarımızın nitelikli eğitime kavuşmaları için var gücümüzle çalışmaya, Odunpazarı’na yeni kreşler kazandırmaya devam edeceğiz.

Yeni Halk Merkezleri
“Halk için Halk Merkezleri” sloganı ile kadın, çocuk, genç, yaşlı, toplumun tüm gruplarına yönelik atölye ve eğitim çalışmaları gerçekleştirdiğimiz halk merkezlerinin sayısını arttırmaya devam edeceğiz.

Yeni Parklar ve Yeşil Alanlar
“Yeşil Odunpazarı" için çalışmaya, yaptığımız onlarca parka yenilerini eklemeye, Odunpazarı’na ve Eskişehir’imize nefes olmaya devam edeceğiz.

 Hanım Evleri
Kadınların büyük ilgi gösterdiği, doğum günü, nişan, toplantı, gün ve benzeri etkinlikler için ücretsiz kullandıkları Hanım Evleri’nin sayısını mümkün olduğunca arttıracağız.

İmece Fırınları
Mahalle sakinlerinin bir araya gelerek geleneksel imece kültürünü yaşatmalarına ve mahalledeki dayanışmayı güçlendirmelerine yardımcı olan İmece Fırınları’nın sayısını arttıracağız.

Yeni Güneş Enerjisi Santralleri ve Elektrikli Araçlar
Çevre dostu yeni Güneş Enerjisi Santralleri kuracağız. Bu tesislerde ürettiğimiz enerjiyi belediyemize kazandıracağımız elektrikli araçlarda kullanacak, karbon salınımı azaltacak ve yakıttan tasarruf edeceğiz. Çevreci çalışmalarımızı her alanda arttırarak sürdüreceğiz.

İstihdam Ofisi
Eskişehir’de devrim niteliğinde bir yenilik, yapay zeka destekli özel istihdam ofisi. Eskişehir’de iş arama ve eleman bulma süreçlerini köklü bir şekilde dönüştürecek, teknoloji ve yenilikçiliği bir araya getiren özel bir istihdam ofisi kuracağız.

Mısır Kurutma
Tesisi Mısır üreten çiftçilerimizi desteklemek, üretimde verimliliği arttırmak, ekim alanlarından daha fazla yararlanmak amacıyla Kalkanlı mahallemizde Mısır Kurutma Tesisi’ni hayata geçireceğiz. Çiftçimiz kazanacak, şehrimiz kazanacak.Dul ve Yetim Aylığından başka geliri olmayanlara Halk Kart Desteği Türkiye’ye örnek olan sosyal yardım modelimiz Halk Market’ten faydalanan hemşehrilerimizin sayısını arttıracağız. Zorlu ekonomik koşullarda Dul ve Yetim aylığıyla geçinmeye çalışan hemşehrilerimize Halk Kart ile destek olacağız.

2 Yeni Ticaret ve Cazibe Merkezi
Belediyemiz mülkiyetindeki iki ayrı alanda, bölgedeki vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, ticari aktivitelerin yer aldığı cazibe merkezleri oluşturacağız.

Ulusal ve Uluslararası Festivaller
Odunpazarı’nda turizm, eğitim, kültür ve sanata katkı sunan festivallerimiz tüm hızıyla sürecek. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, Uluslararası Cam Festivali, Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, Lületaşı Festivali ve Uluslararası 3D Gençlik Festivallerimizle Odunpazarı’nın prestijini yükseltmeye devam edeceğiz.

Şehrimizin geleceğini şekillendiren bir katılımcı belediyecilik anlayışıyla, her bireyin katkıda bulunabileceği ve kendini ifade edebileceği bir şehir yaratma vizyonuyla, kentimizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde var gücümüzle çalışacak, Odunpazarı’nı birlikte yönetmeye devam edeceğiz.
Çünkü Odunpazarı Birlikte Güzel.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.