Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

HEM ODUNPAZARI HEM DE ALPU TASARRUF YAPTI

Hem Odunpazarı hem de Alpu tasarruf yaptı

21 Mayıs 2023 Pazar

Açtığı tekstil atölyesi ile belediye personelinin iş kıyafetlerini üreterek tasarruf eden Odunpazarı Belediyesi, aynı zamanda da diğer belediyelerle dayanışmasını ve onlara örnek olmayı sürdürüyor. Odunpazarı Belediyesi Tekstil Atölyesi, Odunpazarı Belediyesi personellerinin ardından Alpu Belediyesi için de iş kıyafetleri üretti. Böylece, Alpu Belediyesi personelinin iş kıyafetleri piyasadan daha ucuza mal edildi. Alpu Belediyesi personeline iş kıyafetleri, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt tarafından törenle takdim edildi.  

Kamu kaynaklarını doğru ve etkili kullanmak adına gerçekleştirdiği çalışmalarla milyonlarca lira tasarruf eden Odunpazarı Belediyesi, vatandaşın vergileri ile sağlanan kaynağın daha çok hizmete dönüşmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Kazım Kurt Odunpazarı Belediye Başkanı seçildikten sonra aracı ve taşeronlarla yaptığı birçok hizmeti kendi kaynaklarıyla elde eden Belediye; hizmette tasarruf etmeden, bütçe ve kaynakların verimli kullanımı ile maliyeti düşük ama kaliteli ürünleri, kendi tesislerinde üretiyor.

Bunun son örneği de ‘Tekstil Atölyesi’ oldu. ‘Tekstil Atölyesi’ ile hem kendi bünyesinde açılan kurslarda eğitim alarak başarılı olan kadınlara iş istihdamı sağlayan Belediye, hem de belediye personelinin iş kıyafetleri ve güvenlik personelinin zorunlu üniformalarını Tekstil Atölyesinde üreterek, tasarruf ediyor. Odunpazarı Tekstil adı verilen tekstil atölyesi, Odunpazarı AŞ. bünyesinde istihdam edilen belediye personelinin yazlık iş kıyafetlerini üretti. Dışarıdan alınan kıyafetlere göre hem daha uygun fiyata mal edilen bu elbiseler, hem de daha sağlıklı ve iyi kumaşlar kullanılarak üretildi. Odunpazarı Tekstil, Odunpazarı Belediyesi personellerinin ardından Alpu Belediyesi için de iş kıyafetleri üretti. Alpu Belediyesi personeli için üretilen iş kıyafetleri hem piyasadan daha ucuza mal oldu hem de piyasada bulunan kıyafetlerden daha sağlıklı ve kullanışlı kumaştan üretildi. Alpu Belediyesi personeline iş kıyafetleri, Alpu Belediyesi Kültür Evi’nde gerçekleştirilen törenle verildi. Törene Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller’in yanı sıra Alpubel. A.Ş, Odunpazarı A.Ş ve Odunpazarı Tekstil yöneticileri ile çok sayıda Alpu Belediyesi personeli katıldı. Başkan Kurt, Alpu Belediyesi personellerine iş kıyafetlerini takdim etti. 

KAZIM KURT BU KONUDA DA BİR İLKE İMZA ATTI

Törende konuşan Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, kamuya ait tekstil fabrikalarının kapatıldığına dikkat çekti. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un bu konuda da bir ilke imza attığını vurgulayan Güller, “Odunpazarı Belediyesi, başta kendi çalışanları için olmak üzere iş kıyafetleri üretiyor. Bu konuda kendisine çok teşekkür ediyorum. Alpu Belediyesi olarak tekstil atölyesinin ilk müşterileriyiz. Umarım, sizlerde beğenirsiniz. Ürünler, yüzde 100 pamuktan üretildi. İşçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Bu ilk adım, umarım kışlık kıyafetlerimizi de sizlerin kullanımına sunarız. Kazım Başkanıma bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.  

İMKANSIZ DENİLENİN GERÇEKLEŞEBİLİR OLDUĞUNU GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Odunpazarı AŞ’nin kurmuş olduğu tekstil atölyesinde dikilen ürünleri Alpu Belediyesi işçilerine teslim etmeye geldiklerini söyleyen Başkan Kazım Kurt, bu ürünlerin Odunpazarı Belediyesi için çok önemli olduğunu kaydetti.  Odunpazarı’nda imkansız denilenin gerçekleşebilir olduğunu göstermeye çalıştıklarının altını çizen Başkan Kurt, “Odunpazarı Belediyesinde sosyal demokrat, solcu bir anlayış ile çalışıyoruz. Bunu da asla saklamadan, her alanda sol görüşün nasıl üretici olacağını göstermeye çalışıyoruz. Odunpazarı Belediyesi Teksil Atölyesinde gerçekleştirdiğimiz üretimle aşağı yukarı maliyet yüzde elliye düştü. Şimdi kar ettiğimiz bu paranın tekrar belediye bütçesinde ve hizmetlerinde değerlendirilmesi mümkün. Biz, kendi işçilerimize yapmış olduğumuz bu hizmeti, Alpu Belediyesi için de yaptık. Bugün de o kıyafetleri teslim ediyoruz. Sadece Odunpazarı Belediyesi kar etmiyor, Alpu Belediyesi de kar etti. Çünkü piyasadan 10’a alacaksa bizden 5’e aldı”  dedi. 

Konuşmaların ardından Başkan Kurt ve Güller işçilere kıyafetlerini takdim etti. İki başkan, törenin ardından Alpu’daki kahveleri ve iş yerlerini gezerek, esnaf ve vatandaşla bir araya geldi. 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.