Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

GOALBALL TURNUVASINDA KAZANAN DOSTLUK OLDU

Goalball Turnuvasında kazanan dostluk oldu

11 Mayıs 2022 Çarşamba

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Spor Şenliği, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Farkındalık Müsabakaları ile devam ediyor. Dünya Engelliler Haftası Farkındalık Müsabakalarının ilki olan Goalball Turnuvası, Mehmet Terzi Spor Salonunda gerçekleşti.

Goalball Turnuvasına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü (EGES) Başkanı Caner Oyman, Görme Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Güner ile çok sayıda sporcu ve Eskişehirli katıldı. 3’erli 8 takımın bulunduğu Goalball Turnuvasında, 30 sporcu yer aldı. EGES’ten 6 profesyonel sporcunun da katıldığı turnuva, bu sporcuların gösteri maçı ile başladı. Gerçekleşen bu gösteri maçından sonra, EGES’in profesyonel sporcuları goalballın nasıl oynandığını ve kurallarını anlattı. Ardından da turnuvaya katılan 8 takım karşılıklı eşleşerek, maçlara başladı. Turnuvanın sonunda ise kazanan dostluk oldu. 

“SİZLERİ SEVİYORUZ”

Turnuvaya katılan sporculara madalyalarını takdim eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gerçekleştirdikleri 19 Mayıs Spor Şenliği kapsamında hafta boyunca sporcularla buluştuklarını kaydetti. Goalball Turnuvasına katılanlara teşekkür eden Başkan Kurt, “Ailelere ve velilere de teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlerimiz, sporcu; zeki, çevik ve ahlaklı olmalı diyen Ulu Önder Atatürk’ün izinden gidiyor. Biz, sizleri seviyoruz. Sizlerle çalışmak istiyoruz. Hiçbir konuda da engel tanımıyoruz. Engelli kardeşlerimizin her türlü sporu yapması için de tüm imkanlarımızı kullanmaya hazırız. 19 Mayıs Spor Şenliklerine katılan tüm hocalarımıza, yöneticilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

19 Mayıs Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen Engelliler Haftası Farkındalık Müsabakaları 12 Mayıs Perşembe Günü saat 18.00’de Gündoğdu Mahallesi İsmail Arca Halı Sahasında oynanacak Farkındalık Maçı ile sona erecek.  
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.