FETİVALDE NOSTALJİK ANLAR

Fetivalde nostaljik anlar

28 Eylül 2022 Çarşamba

Odunpazarı Belediyesi tarafından 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, 3.gününü geride bıraktı.

Ahşap sanatçılarının çalışmalarına devam ettiği festivalde, eserler de yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Festival alanına gelerek sanatçılarla görüşen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, stantları gezerek hem çalışmalar hakkında bilgi aldı hem de tokmağı eline alarak ahşaba şekil verdi.
Festivale katılan Azerbaycan’lı sanatçı Vahabov Nahid, Başkan Kurt’a kendi yaptığı ahşap eserini hediye etti.

Festival kapsamında Arasta Çarşı içerisinde topaç çevirme etkinliği düzenlendi. 7’den 70’e her yaştan vatandaşın katıldığı topaç çevirme etkinliğinde, çocuklar unutulmaya yüz tutan topaç çevirme oyunu ile tanışırken, büyükler de çocukluklarına geri döndü. Başkan Kazım Kurt’un da katıldığı topaç çevirme etkinliği, renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

Festival alanında ayrıca vatandaşlar sanatçıların çalışmalarını izlemenin yanı sıra hazırlanan stantlarda ahşaba şekilde verebiliyorlar.

Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nde 1 Ekim Cumartesi günü Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde bulunan Kemal Zeytinoğlu Caddesinde “Tornet Etkinliği” gerçekleştirilecek. 2 Ekim Pazar günü ise saat 13:00’da 75. Yıl Mahallesi’nde fidan dikim etkinliği yapılacak. Fidan dikim etkinliğine katılmak isteyen vatandaşlar için 2 Ekim Pazar günü saat 11:45’te Atatürk Lisesi önünden otobüsler kaldırılacak. Fidan dikim etkinliğinin ardından saat 17.00’de çalıştay boyunca sanatçılar tarafından yapılan eserler, Ahşap Eserler Galerisi’nde sergilenecek.