Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

EMEK ŞİİR ÖDÜLÜ SONUÇLANDI

Emek Şiir Ödülü sonuçlandı

14 Ağustos 2024 Çarşamba

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ile SES Eskişehir Şubesi tarafından sağlık emekçileri adına düzenlenen Emek Şiir Ödülü’nün bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi. 1 Haziran’da başvuruları tamamlanan şiir ödülüne “Durum Provaları” kitabı ile Betül Aydın değer görüldü. Ödül törenin detayları kısa süre içinde açıklanacak. 

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen Emek Şiir Ödülü’nün bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi. Birtürk Özkavak, Betül Dünder, Emel İrtem, Ayşegül Tözören ve Eylem Lodos’un seçici kurulunda yer aldığı ulusal çaptaki Emek Şiir Ödülü’nde başvurular 1 Haziran’da tamamlanmıştı. 

EMEK ŞİİR ÖDÜLÜNÜN KAZANANI BETÜL AYDIN OLDU
Kişisel olandan politik olana doğru çıktığı yolculukta, kitabına dâhil ettiği her bir sözcüğün hakkını verdiği, güncel şiirin mevcut tuzaklarına düşmeden, ironiyi bir amaç olarak kullanmak yerine onu şiirin güçlü bir unsuruna dönüştürdüğü ve kendi kendine konuşuyormuş gibi yaparak oluşturduğu özgün dille topluma ve genele çarpıcı saptamalarda bulunduğu için; seçici kurul oybirliğiyle Betül Aydın’ın “Durum Provaları” kitabını ödüle değer buldu. 

Emek Şiir Ödülü’nü kazanan esere Odunpazarı Belediyesi tarafından bir plaket ve 15.000 TL ödül verilecek. Ödül töreni ve yeri ile ilgili açıklamalar ise ayrı bir basın bülteniyle bildirilecek.

BAŞKAN KURT SEÇİCİ KURUL VE ÖDÜLE KATILANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Ödül ile ilgili konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Emek Şiir Ödülü’nün seçici kuruluna ve ödüle katılanlara teşekkür etti. Başkan Kurt, “Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ile Odunpazarı Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği şiir ödülünün bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdik. Sonuçları belirledik. Ben seçici kurula ve ödüle katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.