Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

DOĞAN AVCIOĞLU ODUNPAZARI’NDA YAŞAMAYA DEVAM EDECEK

Doğan Avcıoğlu Odunpazarı’nda yaşamaya devam edecek

14 Mart 2022 Pazartesi

Odunpazarı Belediyesi ve Tekin Yayınevi, Düşünür, Yazar ve Gazeteci Doğan Avcıoğlu'nun doğum günü nedeniyle sosyal bilimler alanında “Doğan Avcıoğlu Ödülleri” düzenliyor. Ödüle katılmak için son tarih 30 Haziran 2022 Perşembe Günü. Ödül töreni ise her yıl 4 Kasım tarihinde Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenecek. Diğer taraftan,  Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un talimatıyla, Odunpazarı Tarihi Bölgede tarihi bir konağın restore edilerek yapımı başlatılan Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi’nin çalışmaları ise kısa sürede tamamlanacak. 

Türk edebiyatının usta isimlerinin okuduğu, kütüphanelerinde tuttuğu kitapları, Eskişehirliler ile buluşturan Odunpazarı Belediyesi, o kitaplıklardan müzeler kuruyor; usta isimleri bu müze-kütüphanelerde yaşatıyor. Odunpazarı Belediyesi’nin tarihi konakları restore ederek adını yaşattığı isimlerden biri de Türkiye’nin en üretken aydınlarından biri olan Doğan Avcıoğlu oldu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un talimatıyla Odunpazarı Tarihi Bölgede bir konağı restore ederek kütüphane haline getiren belediye, bu kütüphanede Doğan Avcıoğlu’nun eserlerini ve arşivini sergileyecek. Ayrıca, Odunpazarı Belediyesi ve Tekin Yayınevi, kurucusu ve yazarı olduğu Yön ve Devrim dergileriyle aydın hareketinin öncüsü ve yürütücüsü olan Doğan Avcıoğlu için sosyal bilimler alanında “Doğan Avcıoğlu Ödülleri” düzenliyor. Belediye ve yayınevi, Doğan Avcıoğlu adına her yıl sosyal bilimler alanında 3 esere ödül verecek. Ödüle katılmak için son tarih 30 Haziran Perşembe Günü. Ödül töreni ise her yıl 4 Kasım tarihinde Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenecek. 

SOSYAL BİLİMLER ALANINDA 3 ESERE ÖDÜL VERİLECEK!

Doğan Avcıoğlu’nun adını, eserlerini ve dünya görüşünü yaşatmak; yarına taşımak, genç nesillerle tanıştırmak amacıyla düzenlenen ödülün seçici kurulunda Altan Öymen, Barış Zeren, Behlül Özkan, Cangül Örnek, Deniz Hakyemez, Elif Akkaya, Gamze Yücesan Özdemir, Merdan Yanardağ, Okan İrtem, Orhan Gökdemir, Özge İzdeş Terkoğlu, Tolga Gürakar ve Uluç Gürkan yer alıyor. Yarışmaya katılacak dosya sahipleri, eserlerini kendileri veya bir yakınları aracılığı ile 30 Haziran 2022 mesai bitimine (18.00) kadar Üsküdar Mimar Sinan Mahallesi Atlas Çıkmazı Sok. No: 7, 34672 Üsküdar-İstanbul’da bulunan Tekin Yayın Dağıtım San. Tic. Ltd. Şti’ne teslim edebilir. Doktora tezlerinde mail yoluyla gönderim kabul edilebilecektir.Ödüle doktora tezleri ile katılacak olanlar info@tekinyayinevi.com.tr adresine mail gönderebilir. Sosyal bilimler alanında 3 esere ödül verilirken, ödülü birinci olarak kazanana “Ödül Belgesi”, “Ödül Plaketi” ile 7 bin TL para ödülü verilecek. Eser, daha önce yayımlanmamış ise Tekin Yayınevi sponsorluğunda kitap olarak yayımlanacak. İkinci olana “Ödül Belgesi”, “Ödül Plaketi” ile 5 bin TL para ödülü verilecek. Üçüncü olarak kazanana ise “Ödül Belgesi”, “Ödül Plaketi” ile 3 bin TL para ödülü verilecek. 

KATILIM ŞARTLARI
Odunpazarı Belediyesi ve Tekin Yayınevi işbirliğinde gerçekleştirilen Doğan Avcıoğlu Ödülleri’nin katılım şartları ise söyle: 

   
Ödüle, yayımlanmış veya yayımlanmamış eserlerle başvurulabilir. Daha önce yayımlanmış eserlerde, ilk baskısı 1 Ocak 2021-31 Aralık 2021 tarihleri arasında olan yapıtlarla başvurulabilir. 
   
Eser; araştırma-inceleme alanında tarih, ekonomi, politika, kalkınma ve sosyoloji dallarından birinde, bilimsel araştırma ölçütlerine uygun yazılmış olmalıdır. Eserlerde kullanılan dil, Türkiye Türkçesi olacaktır.

Daha önce herhangi bir yarışmada ödül almış eser ile başvuru yapılamaz. 

Seçici Kurul üyeleri yarışmaya katılamaz. 

Bir kitap, yazarı dışında başka kişi ya da kurumlar tarafından da aday gösterilebilir. Ancak yazarı dışında başka kişi tarafından aday gösterilecek eserin yayımlanmış ve bandrollü olması gereklidir.

Ödüle başvuracak ya da aday gösterilecek kişinin, kitap olarak yayımlanmış bandrollü yapıtının veya yayımlanmamış yapıtının her birinden 13 (on üç) adet olacak şekilde, yazarın özgeçmiş yazısı ve iletişim bilgileriyle birlikte teslim edilmesi ya da şartnamede gösterilen adrese taahhütlü olarak posta ile gönderilmesi gereklidir. (Onaylanmış doktora tezleri mail yoluyla iletilebilir.) Zarfın ya da paketin üzerine eserin hangi dal ile ilgili olduğunun yazılması zorunludur. Ödül dallarında konu sınırlaması yoktur. 

Yarışmaya kendi eser dosyası ile katılanlar eserin bütünüyle kendilerine ait olduğunu ve bugüne kadar düzenlenen hiçbir yarışmada ödül almadığını, düzenlenen ödül şartnamesini aynen kabul ettiklerini belirten yazılı ve imzalı EK-1 belgeyi tarafımıza göndermekle/vermekle yükümlüdürler. Ödüle birden fazla eser ile katılacak olan adayların bu belgeyi her eser için ayrı ayrı doldurup zarflaması gerekmektedir.

Ödüle gönderilen eserlerin, bu şartnamenin herhangi bir maddesine aykırılığının tespit edilmesi durumunda, söz konusu eserler değerlendirme dışı bırakılır.
 
Başvuru için gönderilen eserler başvuran kişilere iade edilmez.
 
Adaylar gerçek ad ve adresleri ile telefon numaralarını belirtmek zorundadırlar. Ancak adaylar ad ve adreslerinin saklı tutulmasını isteyebilirler.
 
Eserlerin gönderileceği posta adresi ve doktora tezleri için mail: 
 
Tekin Yayın Dağıtım San. Tic. Ltd. Şti.: Mimar Sinan Mahallesi Atlas Çıkmazı Sok. No: 7, 34672 Üsküdar/İstanbul, info@tekinyayinevi.com.tr 

Yarışmanın son başvuru tarihi 30 Haziran 2022 mesai bitimine (18.00) kadardır. Son başvuru tarihinden 15 gün önce duyurulması şartı ile son başvuru tarihi Seçici Kurul'un kararıyla uzatılabilir.

Doğan Avcıoğlu Ödülleri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak isteyen vatandaşlar, Odunpazarı Belediyesinin www.odunpazari.bel.tr adresli resmi web sitesinin duyurular sekmesinden (https://www.odunpazari.bel.tr/guncel/duyurular/dogan-avcioglu-odulleri) istedikleri bilgiye ulaşabilir.

DOĞAN AVCIOĞLU KİMDİR?   
Avcıoğlu bugün iki açıdan ülke ve aydın hareketi için önemlidir: Birincisi, ülke üzerine düşünmek, analiz yapmak isteyen herkesin yolu mutlaka Doğan Avcıoğlu ile kesişir. Türkiye’nin Düzeni’ni veya Milli Kurtuluş Savaşı Tarihi’ni okumadan bu süreci ilerletmek neredeyse imkânsızdır. İkincisi, Avcıoğlu’nun bu uçsuz bucaksız araştırmaları ile oluşturduğu “devrim teorisi” bugün hâlâ günceldir. Avcıoğlu, Cumhuriyet’in ilerici birikimlerinin bir temsilcisiydi. Sosyalistti. Kapitalizme ve emperyalizme karşı ekonomik bağımsızlığı savunuyordu. Gericiliğin Türkiye’deki egemen sınıfların temel tercihlerinden biri olduğunu her fırsatta söylüyor, yazıyordu. Şöyle diyordu: “Atatürk devrimleri hızını kaybettiğinden beri, Türkiye’yi, başta bulunanlar kim olursa olsun, toplumun en muhafazakâr kuvvetleri idare etmektedir. İsmine ister kasaba eşrafı deyin, ister toprak ve sermaye ağası deyin, mutlu azınlık deyin, bu kuvvet siyasi hayatımıza hâkim.” Yarının Türkiye’si, işte bu bilinçten çıkacak. 
Avcıoğlu düne olduğu kadar yarına da ışık tutmaya devam edecek.
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.