Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ÇOCUKLARDAN CUMHURİYET’İN 100. YILINA ÖZEL ŞARKI

Çocuklardan Cumhuriyet’in 100. Yılına özel şarkı

20 Mart 2023 Pazartesi

Odunpazarı Belediyesi’nin halk merkezinde bulunan drama atölyesi öğrencileri, Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Günü’ne özel Cumhuriyet’in 100. Yılı konulu şarkı sözü yazdı. İçinde büyük bir Atatürk sevgisi bulunan bu şarkı, Enos ve İo Farklılıklar Gezegeni oyununun ardından minik seyircilerin de katılımı ile sahnede ilk kez söylendi. 

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Günü’nü sahnede kutladı. Belediye Tiyatrosu, Enos ve İo Farklılıklar Gezegeni adlı çocuk oyunu ile minik seyircisi ile buluştu. İklim krizine dikkat çekebilmek için tüm dekorların ileri dönüşüm yöntemleri ile uygulandığı oyun, minik seyircilerin büyük beğenisini kazandı. Çiğdem Öztürk, İpek Uzkalan ve Hüseyin Demir’in rol aldığı Enos ve İo Farklılıklar Gezegeni’nde, sık sık kahkaha tufanı koptu. 

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, oyun sonunda minik seyircisine bir de sürpriz yaptı. Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Günü’ne özel Cumhuriyeti’in 100. Yılı konulu şarkı sözleri yazdı. Öğrenciler tarafından yazılan bu şarkı,  Odunpazarı Belediye Tiyatrosu oyuncularından Hüseyin Demir tarafından bestelenerek, seslendirildi. Atatürk sevgisi ve büyük bir samimiyet içeren şarkının sözleri ise şöyle;

“Atatürk bizi çok sever
O bizi korur kurtarır
Çok yaşa ATAM çok yaşa
Ay yıldız gibi parla
Çok yaşa ATAM çok yaşa
Kalbimizdesin hala
Atatürk çok güçlü asker
Yürüyelim onla beraber
Çok yaşa Atam Çok yaşa
Akıllarımızdasın hala
Çok yaşa Atam Çok yaşa
Kahramanımızsın hala
Bayraklar havada 
Yüzüncü yılımızda
Sanki Mustafa Kemal Atatürk Yanımızda”

Oyun sonunda ellerinde Türk Bayrakları ile sahneye çıkan çocuklar, hep birlikte bu şarkıyı söyledi. Keyifli bir gün geçiren minikler, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Odunpazarı Belediye Tiyatrosuna teşekkür etti. 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.