Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

CEREN ÖZDEMİR GENÇLİK MERKEZİNDEN UKRAYNALI GENÇLERLE ÇEVRİM İÇİ TOPLANTI

Ceren Özdemir Gençlik Merkezinden Ukraynalı gençlerle çevrim içi toplantı

4 Nisan 2022 Pazartesi

Odunpazarı Belediyesi Adalar Ceren Özdemir Gençlik Merkezi, Ukrayna, Polonya, İsveç ve Türkiye’den gençlerin katılımı ile çevrim içi ortamda bir toplantı düzenledi. Odunpazarı Belediyesi’nin kardeş belediyeleri arasında yer alan Ukrayna Fastiv Belediye Başkanı Mykhailo Netyazhuk’un da katılığı toplantıda Ukraynalı gençler, savası ve savaşın etkilerini anlattı. 

Odunpazarı Belediyesi, Ukrayna, Polonya, İsveç ve Türkiye’den gençlerin katılımı ile çevrim içi ortamda bir toplantı düzenledi. Adalar Ceren Özdemir Gençlik Merkezi tarafından gerçekleştirilen toplantıya, Fastiv Belediye Başkanı Mykhailo Netyazhuk ile savaştan etkilenen 4 Ukraynalı genç, Avrupa Konseyi İsveç Temsilcisi Marten Ehnberg, Bydgoszcz Gençlik Konseyinden Polonyalı gençler, Adalar Ceren Özdemir Gençlik Merkezinden Egemen Çatalkaya’ın katıldığı toplantıda, Ukraynalı gençler savaştan nasıl etkilendiklerini anlattı. 

Ukraynalı gençler, toplantıya katılanlara savaşın trajedilerini ve gerçeklerini gözler önüne seren bir video izletti. Okul hayatlarının, gelecek umutlarının, kişisel yaşamlarının savaş tarafından nasıl yok edildiğini anlatan Ukraynalı gençler, Ukrayna’nın güvenliğinin Avrupa’nın güvenliği anlamına geldiği belirtti. Açık hava sahasının güvenliklerini nasıl tehlikeye attığı üzerinde duran Ukraynalı gençler, Ukrayna’nın nasıl bir yardıma ihtiyacı olduğunu gösteren bir tablo sundu. Sunumun ardından Avrupa Konseyi İsveç Temsilcisi Marten Ehnberg İsveç’in Ukrayna’ya silah göndererek, insani yardımda bulunduğunu anlattı. Ehnberg, İsveç’in savaş sonrasında yeniden inşa sürecinde şehir planlamacılarıyla Ukrayna’nın yanında olmayı sürdüreceğini vurguladı. 

Ehnber’in ardından söz alan Selçuk Kaynak ise bir İngilizce öğretmeni olarak Ukrayna’nın savaş sonrası yeniden inşa sürecinde eğitim konusunda destek verilebileceği önerisinde bulundu. Eskişehir’de savaş haberlerinin büyük bir endişe ile takip edildiğini anlatan Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezi Temsilcisi Egemen Çatalkaya, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katılımıyla gerçekleşen savaş karşıtı mitingden bahsetti. 

Toplantıya katılan gençlerin ortak talebi ise barışın tekrar hakim olduğu bir dünyada ortak çalışmaların devam etmesi oldu. Toplantı, ikinci bir konferansın düzenlenmesi kararı alınarak, sona erdirildi. 
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.