Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

ÇAĞDAŞ SANATLAR GALERİSİNİN 24. SERGİSİ HAYAL HECE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Çağdaş Sanatlar Galerisinin 24. Sergisi Hayal Hece sanatseverlerle buluştu

12 Mayıs 2022 Perşembe

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, sanat yolculuğuna Özgür Soğancı’nın “Hayal Hece” sergisi ile devam ediyor. Çağdaş Sanatlar Galerisinin 24’üncü sergisi olan Hayal Hece, 1 ay boyunca açık olacak. Küratörlüğünü Vildan Dülgeroğlu’nun yaptığı Hayal Hece,Çağdaş Sanatlar Galerisinin 2022 yılının ikinci sergisi. Serginin açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sanatçı Özgür Soğancı, Hayri Esmer, Rıdvan Coşkun, küratör Vildan Dülgeroğlu ile çok sayıda sanatsever katıldı. 

Sergi açılışında konuşan küratör Vildan Dülgeroğlu, günümüzde hayal kurmanın tartışma konusu olduğunu söyledi. “Genç bir kültür aktörü olarak bu sergide, hayal kurmanın heyecanını hayatın her noktasında hissetmemizi ve kaybetmemek için elimizden ne geliyorsa yapmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istedim” diyen Dülgeroğlu, Özgür Soğancı’nın da içindeki çocuğu tekrar canlandırması için kendisine çok yardımcı olduğunu belirtti. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a Çağdaş Sanatlar Galerisini kendilerine kazandırdığı için teşekkür eden Dülgeroğlu, “Umarım, tahayyül heyecanımızı kaybetmeyeceğimiz bir gelecek bizleri bekliyordur” dedi. 

Dülgeroğlu’ndan sonra söz alan sanatçı Özgür Soğancı, Başkan Kazım Kurt’a, belediye çalışanlarına, sergide emeği olan herkese ve sergi katılımcılarına teşekkür etti. 

“İNSANLARIN HAYATIN HER ALANINDA HAYALLERİ OLMALI”

Konuşmasına “Bugün Özgür Soğancı’nın hayallerini izleyeceğiz. Bence sanat biraz da hayal kurmaktır” sözleri ile başlayan Başkan Kurt, insanların sadece sanatın dallarında değil hayatın her alanında hayali olması gerektiğini söyledi. Bu hayalin içinde umudun da olması gerektiğinin altını çizen Başkan Kurt, “Umudumuzu yitirmeden yaşayacağımız günleri hep birlikte yakalarız diye umuyorum. Çağdaş Sanatlar Galerimiz kısa bir pandemi arasından sonra sanatseverlere yeni sergiler sunmaya devam ediyor. Desteklerinden dolayı Hayri Esmer ve Rıdvan Coşkun’a teşekkür ediyorum. Bugün gerçekten hayallerimizi geliştirerek kuralım. 

Biz, Odunpazarı’nda yeni sergi salonlarını ve sanat merkezleri kurmayı hayal ediyoruz. Bizi bu hayalimizde yalnız bırakmayın” dedi.  Konuşmaların ardından Başkan Kurt, Soğancı, Dülgeroğlu ve sergiye katılan sanatseverler ile birlikte sergiyi gezdi. Sergiye katılanların büyük beğenisini kazanan Hayal Hece, 10 Haziran’a kadar gezilebilecek. 

SERGİDE SANATSEVERLER HAYAL İLE GERÇEK ARASINDA BİR YOLCULUĞA ÇIKIYOR

Sanatseverlerin hayal ile gerçek arasında bir yolculuğa çıktığı sergide sanatçı Özgür Soğancı, sanatsal üretim süreçlerinde kendi sınırlarını, hayallerini ve dilin tuhaf yapısını sorgulayarak anlamlandırıyor. Soğancının terk edilmiş bir ilkokulda yerlerde bulduğu hece fişleri ile başlayan hikayesi, serginin yer yer silikleşen omurgasına evriliyor. Kelimeleri oluşturan heceler, anlık görüntülerle, ses sembolleriyle, parçacıklarla bir yerlere varıyor: hayal. 

 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.