Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BELEDİYE NOHUT EKTİ MAHSUL İHTİYAÇ SAHİPLERİ İLE PAYLAŞILACAK

Belediye nohut ekti mahsul ihtiyaç sahipleri ile paylaşılacak

11 Mayıs 2021 Salı

Tarım arazilerinde gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde 910 dekarlık alanda tarım faaliyetlerine başlayan Odunpazarı Belediyesi, sınırları içinde yer alan Aşağılıca, Lütfiye, Avdan, Kargın, Uluçayır, Kıravdan, Kireç, Yörük Kırka, Yassıhüyük, Çavlum, Türkmentokat, İmişehir, Akpınar, Aşağıçağlan, Yukarıçağlan, Gümele, Doğankaya, Ağapınar ve Kalkanlı köylerinde boş olarak duran 910 dekarlık tarım arazilerini ekonomiye kazandırdı. Bu tarım arazilerinden 66 dekarlık alana nohut eken belediye, elde edeceği mahsulü ise Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un talimatı ile Halk Market ve Aşevi aracılığı ile ihtiyaç sahipleri ile paylaşacak.  

Odunpazarı Belediyesi, daha önce Türkmentokat, İmişehir, Akpınar, Aşağıçağlan, Yukarıçağlan, Gümele, Doğankaya, Ağapınar ve Kalkanlı mahallelerinde bulunan 650 dekarlık alana Tarım ve Kredi Kooperatifi ile yapılan anlaşma neticesinde tohumluk arpa ekimi yapmıştı. Bu alanda ilaçlama ve gübreleme çalışmaları yapan Odunpazarı Belediyesi, toplam alandan geriye kalan 66 dekarlık alana ise nohut ekti. Toplam alandan kalan, Aşağılıca, Lütfiye, Avdan, Kargın, Uluçayır, Kıravdan, Kireç, Yörük Kırka, Yassıhüyük, Çavlum mahallerinde bulunan 100 dekarlık araziye ise Odunpazarı A.Ş. tarafından yulaf ve arpa ekildi. 

ÜRETİLEN NOHUTLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİ İLE PAYLAŞILACAK
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan yetkililer, Türkiye’de tarıma yönelik sübvansiyon ve desteklerin kademeli bir şekilde azaltılarak kaldırılmasının yerli üretimi, dolayısıyla da üreticiyi olumsuz etkilediğini ifade etti. Eskişehir’in tarihsel olarak bir ‘tarım kenti’ geçmişi ve kültürüne sahip olduğunu belirten yetkililer, Odunpazarı Belediyesi’nin öz kaynaklarını kullanarak boş olan verimli tarım arazilerini yeniden ekonomiye kazandırmayı hedeflediğini kaydetti. Üretilen nohutların Başkan Kazım Kurt’un talimatı ile Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı Aşevi ve Halk Market’te ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak verileceğini de söyleyen yetkililer, çalışmalarının devam edeceğini belirtti.
 

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.