Odunpazarı / Eskişehir Hava Durumu

BELEDİYE İŞ SENDİKASI GENEL MERKEZİNDEN BAŞKAN KURT’A ZİYARET

Belediye İş Sendikası Genel Merkezinden Başkan Kurt’a ziyaret

17 Aralık 2020 Perşembe

Belediye-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Bayram Özkan ve Sendika Toplu İş Sözleşmeleri Genel Sekreteri Güney Demirdaş, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti.

Türk-İş’e bağlı Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler (Belediye-İş) Sendikası Genel Mali Sekreteri Bayram Özkan ve Sendika Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) Genel Sekreteri Güney Demirdaş, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti. Başkan Kurt’un makamında gerçekleştirilen ziyarette birçok konu konuşuldu.

Yaklaşan toplu iş sözleşmesi ve asgari ücret konularının ön plana çıktığı ziyarette Özkan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarına değindi. Asgari ücretin 40 sene önce başlangıç ücreti olduğunu hatırlatan Özkan, günümüzde asgari ücretin 7 milyon işçinin geçim ücreti olduğunu belirtti. Mevcut asgari ücret rakamıyla insanların geçinme şansının olmadığını kaydeden Özkan, işverenler, hükümet ve TÜİK’in mantıklı ve makul bir asgari ücret önerisini komisyon üyelerinin önüne getirmesi gerektiğini vurguladı. Toplu iş sözleşmelerinin emekçilerin hak ve çıkarlarını koruma ve geliştirme mücadelesinde en önemli araçlardan birisi olduğunun altını çizen Özkan, yaklaşan toplu iş sözleşmesinin önemini belirtti. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un her zaman işçi ve emekçilerin yanında olduğuna dikkat çeken Özkan, Başkan Kurt’a konukseverliği için teşekkür etti.

Belediye-İş’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kurt, gerek pandemi gerekse yaşanan ekonomik kriz ile işçi maaşlarının iyice eridiğini söyledi. Bu sorunun çözümünde sendikalara büyük iş düştüğünü ifade eden Başkan Kurt, pandemi döneminde toplumun tüm kesimlerinin mağdur olduğunu kaydetti. Başkan Kurt, “Ekonomik kriz herkesi vurdu, ancak en çok da işçiler mağdur oldu. Asgari ücretle kıt kanaat geçinen işçi, bugün bu maaşla geçinemiyor. Yeme içmeye, elektriğe, doğalgaza kısacası her şeye zam yapıldı. Asgari ücret belirlenirken bunlara dikkat edilmeli. Sendikalar, asgari ücretin belirlenmesi için hükümet ile masaya oturduğunda işçileri temsil ettiğini unutmamalı, işçisinin hakkını savunmalı” diye konuştu. 

Yaklaşan toplu iş sözleşmesine de değinen Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin bütçesini göz önüne alarak, emekçileri mağdur etmeyecek şekilde hareket edeceklerini söyledi. Belediye İş’e çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi olarak sendikalar ile iş birliğinde olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Onay kodunu yanlış girdiniz.